Publikavimo data: 2024-04-05
Pavasario salotos su jūros dumbliais
Yra žinoma, kad žmonių, gyvenančių toli nuo jūros pakrančių, organizme dažnai trūksta jodo. Jį reikėtų papildyti ištisus metus, tačiau pavasarį, kai gamta atgyja, vitaminų ir mineralų atsargų papildymas organizme tampa dar aktualesnis. Todėl siūlome jums pasigaminti lengvų pavasarinių salotų, kuriose gausu naudingų skaidulinių medžiagų, vitaminų ir jodo.
Žingsnis 1
Nupjaukite ridikėlių uodegėles ir juos smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Sudėkite ridikėlius į salotinę.
Žingsnis 3
Įdėkite jūros dumblių.
Žingsnis 4
Nupjaukite agurko kraštus ir supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite prie ridikėlių ir jūros dumblių.
Žingsnis 5
Paruoškite obuolį, supjaustykite jį skiltelėmis. Jei minkštimą pjausite po truputį iš visų pusių, šerdis nebus paliesta.
Žingsnis 6
Paruoštą obuolį supjaustykite mažais kubeliais arba sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite obuolį į salotų dubenį.
Žingsnis 7
Žoleles lengvai susmulkinkite. Supilkite jas į likusius ingredientus.
Žingsnis 8
Salotas apšlakstykite vynuogių kauliukų aliejumi. Taip pat tinka graikinių riešutų arba sezamo aliejai.
Žingsnis 9
Gerai ir gausiai išmaišykite salotas.
Kategorijos