Pide pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Pide

Pideh - tai turkiška plokščia duona, panaši į laivelį ir įdaryta malta mėsa. Tradiciškai jis kepamas orkaitėje ir patiekiamas gabalėliais. Įdaras dažniausiai gaminamas iš maltos ėrienos, pridedant žolelių, svogūnų ir pipirų. Kartais dedama pomidorų, o prieš kepant ant viršaus įmušamas kiaušinis. Kepimui galima naudoti įvairių rūšių maltą mėsą arba tik avieną, kiaulieną, jautieną ar vištieną.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
225 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.17/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pide Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, sausas mieles, druską, aliejų ir šiltą vandenį. Išminkykite iki vientisos masės, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 1 valandą šiltai pakilti.

Žingsnis 2

Pide Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną, zirą ir kepkite, kol svogūnas suminkštės. Sudėkite saldžiąją papriką, aitriąją papriką, česnaką ir kepkite dar 2 min. Į keptuvę sudėkite ėrienos faršą ir kepkite 10-15 minučių. Pagal skonį įmaišykite pomidorų pastos, druskos, pipirų ir cukraus. Kepkite apie 5 minutes, nukelkite nuo ugnies ir suberkite kalendras.

Žingsnis 3

Pide Žingsnis 3
Suformuokite maltos mėsos laivelius. Tešlą išminkykite rankomis ir padalykite į 2 lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į pailgą ovalą ir dėkite ant kepimo skardos. Ant kiekvienos dalies viršaus uždėkite ploną sluoksnį įdaro, palikdami 2-3 cm nuo kraštų. Užlenkite tešlos kraštus, kad gautųsi ilgas laivelis. Apšlakstykite pide alyvuogių aliejumi.

Žingsnis 4

Pide Žingsnis 4
Iškepkite pide. Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių, kol iškeps. Patikrinkite tešlą mediniu pagaliuku.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos