Publikavimo data: 2024-05-25
Pide
Pideh - tai turkiška plokščia duona, panaši į laivelį ir įdaryta malta mėsa. Tradiciškai jis kepamas orkaitėje ir patiekiamas gabalėliais. Įdaras dažniausiai gaminamas iš maltos ėrienos, pridedant žolelių, svogūnų ir pipirų. Kartais dedama pomidorų, o prieš kepant ant viršaus įmušamas kiaušinis. Kepimui galima naudoti įvairių rūšių maltą mėsą arba tik avieną, kiaulieną, jautieną ar vištieną.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, sausas mieles, druską, aliejų ir šiltą vandenį. Išminkykite iki vientisos masės, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 1 valandą šiltai pakilti.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną, zirą ir kepkite, kol svogūnas suminkštės. Sudėkite saldžiąją papriką, aitriąją papriką, česnaką ir kepkite dar 2 min. Į keptuvę sudėkite ėrienos faršą ir kepkite 10-15 minučių. Pagal skonį įmaišykite pomidorų pastos, druskos, pipirų ir cukraus. Kepkite apie 5 minutes, nukelkite nuo ugnies ir suberkite kalendras.
Žingsnis 3
Suformuokite maltos mėsos laivelius. Tešlą išminkykite rankomis ir padalykite į 2 lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į pailgą ovalą ir dėkite ant kepimo skardos. Ant kiekvienos dalies viršaus uždėkite ploną sluoksnį įdaro, palikdami 2-3 cm nuo kraštų. Užlenkite tešlos kraštus, kad gautųsi ilgas laivelis. Apšlakstykite pide alyvuogių aliejumi.
Žingsnis 4
Iškepkite pide. Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių, kol iškeps. Patikrinkite tešlą mediniu pagaliuku.
Kategorijos