Publikavimo data: 2024-03-27
Pievagrybių sriuba su grybais ir sūriu
Istoriškai grybų ir sūrio derinys yra vienas skaniausių ir mėgstamiausių. Vien dėl šios priežasties turėtumėte pasigaminti šią švelnią tyrės sriubą, kuri yra ne tik vienas geriausių kulinarinių derinių, bet ir neįtikėtinai maistinga bei sveika. O naudinga ji todėl, kad vos 200 g grybų yra kasdienis žmogaus baltymų poreikis, taip pat daug vitaminų, tokių kaip A, B, C ir kt. Grybuose taip pat gausu mikroelementų, pavyzdžiui, kalio ir fosforo.
Žingsnis 1
Supjaustykite svogūną griežinėliais. Svogūną perpjaukite per pusę, tada perpjaukite išilgai, t. y. šiaudeliais.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite dideliais apskritimais.
Žingsnis 3
Bulves supjaustykite stambiais kubeliais.
Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 5
Grybus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 6
Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus, sudėkite grybus ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol iškeps ir taps auksinės spalvos.
Žingsnis 7
Kol grybai kepa, į puodą sudėkite smulkintas daržoves ir česnaką, užpilkite vandeniu ir užvirinkite.
Žingsnis 8
Užvirinkite vandenį, tada sumažinkite ugnį ir virkite daržoves, kol suminkštės.
Žingsnis 9
Į pusiau virtas daržoves sudėkite grybus ir sūrį. Supilkite grietinėlę ir ant silpnos ugnies troškinkite dar 3-5 min.
Žingsnis 10
Sumalkite puodo turinį trintuvu iki košės pavidalo. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Sriuba paruošta!
Kategorijos