Publikavimo data: 2024-03-27
Pievagrybių sriuba su sūriu
Daugelyje kavinių ir restoranų ypač populiarios kreminės sriubos. Šį įdomų karštą patiekalą galite pakartoti ir namuose. Grybų košė gali pakeisti pilnavertį pietų ar užkandžių patiekalą, ją galite papildyti prieskoniais ir skrebučiais, o soti ir švelni sriubos konsistencija su maloniu sūrio skoniu patiks visiems prie pietų stalo. Ši mažai kalorijų turinti sriuba yra soti ir nepakenks jūsų figūrai.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, bulves supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Grybus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Grybus ir svogūnus kepkite aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Pagal skonį įberkite prieskonių, džiovintų žolelių ir druskos.
Žingsnis 4
Išvirkite bulves šiek tiek pasūdytame vandenyje, nugriebkite putas ir išvirkite iki minkštų trupinių.
Žingsnis 5
Į bulves sudėkite pakepintus svogūnus ir grybus. Sudėkite sviestą ir 5-10 min. gerai išmaišykite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 6
Į daržoves suberkite tarkuotą sūrį, išmaišykite iki vientisos masės, galiausiai supilkite grietinėlę ir palikite ant ugnies dar 2-4 min.
Žingsnis 7
Karštą sriubą sutrinkite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos konsistencijos, be didelių gabalėlių ar gumuliukų.
Žingsnis 8
Paruoštą tyrę supilkite į gilias lėkštes ir patiekite. Viršų galite papuošti šviežiomis žolelėmis, skrebučiais ar keliais grybais. Gero apetito!
Kategorijos