Publikavimo data: 2024-04-09
Pievagrybių tyrės sriuba
Aromatinga grietinėlės sriuba su pievagrybiais ir daržovėmis - paprastas, skanus ir įspūdingas pirmasis patiekalas. Jai paruošti reikės bulvių, svogūnų, morkų, pievagrybių ir grietinėlės. Sriubos pagrindu galite imti ir vandenį, ir sultinį, sriuba taps dar skanesnė. Sriuba yra mažai kaloringa, o tai ypač įvertins tie, kurie saugo savo figūrą.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite mažais kubeliais. Morkas taip pat supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūnus. Pievagrybius supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Puode sunkiu dugnu arba dubenyje ištirpinkite sviestą. Svogūnus ir morkas kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes. Sudėkite grybus ir bulves.
Žingsnis 3
Grybus ir daržoves užpilkite sultiniu arba vandeniu. Virkite sriubą ant silpnos ugnies, kol daržovės išvirs. Į sriubą įpilkite grietinėlės.
Žingsnis 4
Suplakite sriubą mikseriu iki vientisos masės. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Sriubą pašildykite: kai tik ji užvirs, išjunkite. Patiekite tyrę sriubą papuošę poro žiedais ir žaliųjų svogūnų plunksnomis. Gero apetito!
Kategorijos