Publikavimo data: 2024-06-16
Pikantiškos Caprese salotos su rukola ir kedro riešutais
"Caprese" salotos yra tikrų tikriausia italų virtuvės klasika, o, kaip žinome, bet kuri klasika gali būti perdaryta arba, kaip pasakytų muzikantai, perdaryta. Tačiau pokyčiai ne visada yra blogai. Daugelį naujų patiekalų iš tiesų galima pavadinti vertingais. Vienas iš tokių patiekalų - pikantiškos Caprese salotos su rukola ir kedro riešutais.
Žingsnis 1
Pomidorus ir mocarelos sūrį supjaustykite ne per plonais griežinėliais. Sausoje keptuvėje paskrudinkite kedro riešutus, kol jie paruduos ir taps traškūs.
Žingsnis 2
Paruoškite salotų padažą. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską, pipirus ir citrinos sultis. Į lėkštę sudėkite rukolą. Ant viršaus uždėkite mocarelos sūrio ir pomidorų bokštą, kiekvieną naują sluoksnį apšlakstydami padažu.
Kategorijos