Publikavimo data: 2024-06-15
Pita su falafeliais ir humusu.
"Flafel" yra tikras Izraelio gatvės maistas. Tai tarsi maži kotletai, bet vietoj mėsos įdaro - žirniai arba avinžirniai ir daržovės. Izraeliečiai pirmieji sugalvojo šiuos keptus rutuliukus dėti į pitą kartu su daugybe salotų ir gausiai užpilti padažu. Rezultatas - skanūs, sotūs ir labai sveiki pietūs.
Žingsnis 1
Išmirkytus avinžirnius sumalkite galingu trintuvu arba mėsmale kartu su žolelėmis, svogūnais ir česnakais. Prieskonių mišinį sumalkite trintuve.
Žingsnis 2
Falafelių mišinį sumaišykite su tahini, citrinos sultimis ir žievele, druska ir prieskoniais. Drėgna ranka suformuokite nedidelius rutuliukus ir pabarstykite juos miltais, kad sutvirtėtų.
Žingsnis 3
Keptuvėje, įkaitintoje iki 180 °C, kepkite avinžirnių rutuliukus, kol jie taps auksinės spalvos, ir sudėkite ant servetėlės, kad pasišalintų riebalų perteklius.
Žingsnis 4
Ant kreminio humuso dėkite paruoštos pašildytos pitos duonos, sudėkite smulkiai supjaustytus agurkus ir pomidorus, uždėkite šiltus falafelius, kalendros lapelius ir patiekite.
Kategorijos