Pita su falafeliais ir humusu. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Pita su falafeliais ir humusu.

"Flafel" yra tikras Izraelio gatvės maistas. Tai tarsi maži kotletai, bet vietoj mėsos įdaro - žirniai arba avinžirniai ir daržovės. Izraeliečiai pirmieji sugalvojo šiuos keptus rutuliukus dėti į pitą kartu su daugybe salotų ir gausiai užpilti padažu. Rezultatas - skanūs, sotūs ir labai sveiki pietūs.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
537 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
49 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pita su falafeliais ir humusu. Žingsnis 1
Išmirkytus avinžirnius sumalkite galingu trintuvu arba mėsmale kartu su žolelėmis, svogūnais ir česnakais. Prieskonių mišinį sumalkite trintuve.

Žingsnis 2

Pita su falafeliais ir humusu. Žingsnis 2
Falafelių mišinį sumaišykite su tahini, citrinos sultimis ir žievele, druska ir prieskoniais. Drėgna ranka suformuokite nedidelius rutuliukus ir pabarstykite juos miltais, kad sutvirtėtų.

Žingsnis 3

Pita su falafeliais ir humusu. Žingsnis 3
Keptuvėje, įkaitintoje iki 180 °C, kepkite avinžirnių rutuliukus, kol jie taps auksinės spalvos, ir sudėkite ant servetėlės, kad pasišalintų riebalų perteklius.

Žingsnis 4

Pita su falafeliais ir humusu. Žingsnis 4
Ant kreminio humuso dėkite paruoštos pašildytos pitos duonos, sudėkite smulkiai supjaustytus agurkus ir pomidorus, uždėkite šiltus falafelius, kalendros lapelius ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos