Publikavimo data: 2024-04-05
Pomidorai drebučiuose
Pomidorai drebučiuose - puikus pasiruošimas žiemai. Jei norite, į juos galima įdėti svogūnų. Prieš gaminant reikia sterilizuoti stiklainius. Rinkitės nedidelio dydžio daržoves - jas patogiau dėti į indelius. Pomidorai turi būti prinokę, bet tankūs: pavyzdžiui, veislės "grietinėlė". Geriau naudoti granuliuotą želatiną.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Į vidutinio dydžio puodą įpilkite 2 puodelius filtruoto vandens. Pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Įberkite druskos ir cukraus. Maišykite, kol ingredientai ištirps. Išjunkite ugnį. Sudėkite išbrinkusią želatiną. Kruopščiai išmaišykite, kol ištirps. Į marinatą įpilkite acto. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Marinuokite pomidorus. Ant sterilaus stiklainio dugno sudėkite juodųjų pipirų žirnelius. Įdėkite lauro lapų ir krapų. Įdėkite česnako. Ant viršaus pakaitomis sudėkite pomidorus ir svogūnus. Daržoves užpilkite marinatu, kad viršuje būtų 1,5 cm marinato.
Žingsnis 3
Marinuokite pomidorus. Didelio gilaus puodo dugną uždenkite rankšluosčiu. Į jį sudėkite stiklainius. Supilkite vandenį taip, kad jis siektų stiklainių pečius. Uždėkite ant ugnies ir užvirinkite, stiklainius uždenkite dangteliais, bet neužsukite. Sumažinkite kaitrą iki silpnos. Virkite 15 minučių. Išimkite stiklainius ir užsukite dangtelius. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis. Uždenkite šiltu apklotu. Palikite 24 valandoms.
Kategorijos