Publikavimo data: 2024-06-22
Pomidorų sriuba su parmezanu
Pomidorų sriuba su parmezanu tinka tiek karšta, tiek šalta. Šio patiekalo gimtinė - Europa. Nepaisant to, kad pomidorai buvo importuoti dar XVI a., pomidorų sriuba atsirado maždaug prieš 250 metų. Ispanijoje ir Portugalijoje ji vadinama gazpacho. Patiekalo pagrindą sudaro į tyrę sutrinti pomidorai. Pomidorų tyrę galite pasigaminti patys, tačiau daug paprasčiau naudoti parduotuvėje pirktą produktą.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Keptuvę patepkite aliejumi ir gerai įkaitinkite. Sudėkite svogūno, morkos ir česnako skilteles ir kepkite apie 3-5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti pomidorų sriubą. Sudėkite pomidorų tyrę į puodą. Sudėkite keptas daržoves, cukrų, actą, aitriąją papriką, druską ir pipirus. Supilkite vandenį taip, kad jis apsemtų daržoves maždaug 1 cm. Užvirinkite ant didelės ugnies, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir maišydami virkite 15 minučių.
Žingsnis 3
Pomidorų sriubą užvirinkite iki virimo temperatūros. Leiskite sriubai šiek tiek atvėsti, tada sutrinkite panardinamuoju maišytuvu. Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir paragaukite pagal skonį. Jei reikia, įberkite daugiau prieskonių.
Kategorijos