Pomidorų sriuba su parmezanu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Pomidorų sriuba su parmezanu

Pomidorų sriuba su parmezanu tinka tiek karšta, tiek šalta. Šio patiekalo gimtinė - Europa. Nepaisant to, kad pomidorai buvo importuoti dar XVI a., pomidorų sriuba atsirado maždaug prieš 250 metų. Ispanijoje ir Portugalijoje ji vadinama gazpacho. Patiekalo pagrindą sudaro į tyrę sutrinti pomidorai. Pomidorų tyrę galite pasigaminti patys, tačiau daug paprasčiau naudoti parduotuvėje pirktą produktą.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
68 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pomidorų sriuba su parmezanu Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Keptuvę patepkite aliejumi ir gerai įkaitinkite. Sudėkite svogūno, morkos ir česnako skilteles ir kepkite apie 3-5 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 2

Pomidorų sriuba su parmezanu Žingsnis 2
Pradėkite ruošti pomidorų sriubą. Sudėkite pomidorų tyrę į puodą. Sudėkite keptas daržoves, cukrų, actą, aitriąją papriką, druską ir pipirus. Supilkite vandenį taip, kad jis apsemtų daržoves maždaug 1 cm. Užvirinkite ant didelės ugnies, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir maišydami virkite 15 minučių.

Žingsnis 3

Pomidorų sriuba su parmezanu Žingsnis 3
Pomidorų sriubą užvirinkite iki virimo temperatūros. Leiskite sriubai šiek tiek atvėsti, tada sutrinkite panardinamuoju maišytuvu. Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir paragaukite pagal skonį. Jei reikia, įberkite daugiau prieskonių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos