Publikavimo data: 2024-03-28
Pomidorų tyrės sriuba
Ši pomidorų tyrės sriuba su grietinėle iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kiek neįprasta ir keista, tačiau iš tiesų šiame patiekale labai harmoningai dera sodrus šviežių pomidorų skonis ir švelnus grietinėlės skonis. Šviežias bazilikas patiekalui suteikia rafinuotumo, o tai tik į naudą.
Žingsnis 1
Paimkite nuplautus pomidorus ir juos stambiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Supjaustykite svogūną šiaudeliais. Svogūną perpjaukite per pusę, tada supjaustykite išilgai.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite česnakus ir bazilikus.
Žingsnis 4
Sudėkite pomidorus į puodą, užpilkite 1-1,5 puodelio vandens. Vandenį užvirinkite, tada ant mažos ugnies uždengę dangčiu virkite dar 15 minučių.
Žingsnis 5
Kol pomidorai kepa, retkarčiais pamaišydami pakepinkite svogūną alyvuogių aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 6
Į keptuvėje esančius pomidorus suberkite pakepintus svogūnus, susmulkintą česnaką ir bazilikus.
Žingsnis 7
Pagal skonį sriubą pasūdykite ir pagardinkite pipirais, supilkite grietinėlę ir pašildykite. Nuimkite sriubą nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite trintuvu iki vientisos tyrės. Paruošta!
Kategorijos