Pomidorų tyrės sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-28

Pomidorų tyrės sriuba

Ši pomidorų tyrės sriuba su grietinėle iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kiek neįprasta ir keista, tačiau iš tiesų šiame patiekale labai harmoningai dera sodrus šviežių pomidorų skonis ir švelnus grietinėlės skonis. Šviežias bazilikas patiekalui suteikia rafinuotumo, o tai tik į naudą.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
81 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pomidorų tyrės sriuba Žingsnis 1
Paimkite nuplautus pomidorus ir juos stambiai supjaustykite.

Žingsnis 2

Pomidorų tyrės sriuba Žingsnis 2
Supjaustykite svogūną šiaudeliais. Svogūną perpjaukite per pusę, tada supjaustykite išilgai.

Žingsnis 3

Pomidorų tyrės sriuba Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite česnakus ir bazilikus.

Žingsnis 4

Pomidorų tyrės sriuba Žingsnis 4
Sudėkite pomidorus į puodą, užpilkite 1-1,5 puodelio vandens. Vandenį užvirinkite, tada ant mažos ugnies uždengę dangčiu virkite dar 15 minučių.

Žingsnis 5

Pomidorų tyrės sriuba Žingsnis 5
Kol pomidorai kepa, retkarčiais pamaišydami pakepinkite svogūną alyvuogių aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

Žingsnis 6

Pomidorų tyrės sriuba Žingsnis 6
Į keptuvėje esančius pomidorus suberkite pakepintus svogūnus, susmulkintą česnaką ir bazilikus.

Žingsnis 7

Pomidorų tyrės sriuba Žingsnis 7
Pagal skonį sriubą pasūdykite ir pagardinkite pipirais, supilkite grietinėlę ir pašildykite. Nuimkite sriubą nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite trintuvu iki vientisos tyrės. Paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos