Pomidorų tyrės sriuba su fetos sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-28

Pomidorų tyrės sriuba su fetos sūriu

Feta - iš avių arba ožkų pieno gaminamas sūris, Graikijoje žinomas nuo Homero laikų. Graikiškai "feta" reiškia "lūžti". Ir iš tiesų šis pusiau kietas sūris gaminamas iš vieno didelio gabalo, sveriančio iki 1,5 kg. Todėl jis laužomas, kad būtų galima paskirstyti porcijomis. Tokie jauni sūriai kaip feta paprastai derinami su šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis ir pomidorais, todėl tai puikus argumentas šio recepto naudai!
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
101 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.22/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pomidorų tyrės sriuba su fetos sūriu Žingsnis 1
Pomidorus supjaustykite dideliais griežinėliais.

Žingsnis 2

Pomidorų tyrės sriuba su fetos sūriu Žingsnis 2
Suformuokite svogūnus šiaudeliais - pirmiausia padalykite svogūną į 2 dalis, tada perpjaukite išilgai.

Žingsnis 3

Pomidorų tyrės sriuba su fetos sūriu Žingsnis 3
Susmulkinkite česnakus ir bazilikus.

Žingsnis 4

Pomidorų tyrės sriuba su fetos sūriu Žingsnis 4
Sudėkite pomidorų griežinėlius į puodą, užpilkite 1-1,5 puodelio vandens. Palaukite, kol vanduo užvirs, tada 15 min. virkite po dangčiu ant silpnos ugnies.

Žingsnis 5

Pomidorų tyrės sriuba su fetos sūriu Žingsnis 5
Kol pomidorai troškinasi, alyvuogių aliejuje apkepkite svogūną iki auksinės spalvos. Nepamirškite nuolat maišyti, kad svogūnai nesudegtų.

Žingsnis 6

Pomidorų tyrės sriuba su fetos sūriu Žingsnis 6
Ant pomidorų sudėkite ką tik pakepintą svogūną, susmulkintą česnaką ir bazilikus.

Žingsnis 7

Pomidorų tyrės sriuba su fetos sūriu Žingsnis 7
Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, įpilkite grietinėlės ir pašildykite. Nukelkite sriubą nuo ugnies, leiskite šiek tiek atvėsti ir sutrinkite trintuvu, kol taps tyrė. Paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos