Publikavimo data: 2024-03-28
Pomidorų tyrės sriuba su fetos sūriu
Feta - iš avių arba ožkų pieno gaminamas sūris, Graikijoje žinomas nuo Homero laikų. Graikiškai "feta" reiškia "lūžti". Ir iš tiesų šis pusiau kietas sūris gaminamas iš vieno didelio gabalo, sveriančio iki 1,5 kg. Todėl jis laužomas, kad būtų galima paskirstyti porcijomis. Tokie jauni sūriai kaip feta paprastai derinami su šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis ir pomidorais, todėl tai puikus argumentas šio recepto naudai!
Žingsnis 1
Pomidorus supjaustykite dideliais griežinėliais.
Žingsnis 2
Suformuokite svogūnus šiaudeliais - pirmiausia padalykite svogūną į 2 dalis, tada perpjaukite išilgai.
Žingsnis 3
Susmulkinkite česnakus ir bazilikus.
Žingsnis 4
Sudėkite pomidorų griežinėlius į puodą, užpilkite 1-1,5 puodelio vandens. Palaukite, kol vanduo užvirs, tada 15 min. virkite po dangčiu ant silpnos ugnies.
Žingsnis 5
Kol pomidorai troškinasi, alyvuogių aliejuje apkepkite svogūną iki auksinės spalvos. Nepamirškite nuolat maišyti, kad svogūnai nesudegtų.
Žingsnis 6
Ant pomidorų sudėkite ką tik pakepintą svogūną, susmulkintą česnaką ir bazilikus.
Žingsnis 7
Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, įpilkite grietinėlės ir pašildykite. Nukelkite sriubą nuo ugnies, leiskite šiek tiek atvėsti ir sutrinkite trintuvu, kol taps tyrė. Paruošta!
Kategorijos