Pomidorų tyrės sriuba su šonine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-28

Pomidorų tyrės sriuba su šonine

Šoninė yra mėsos produktas, gaunamas penint kiaules su pienu, neskaldytais grūdais ir pupelėmis. Mėsa pjaustoma tik iš jaunų kiaulių šonų, todėl lašiniuose niekada nerasite kaulų fragmentų. Tokia mėsa su nedideliu riebalų sluoksniu pasižymi nepaprastu skoniu ir aromatu, joje gausu baltymų. O, kaip visi žino, baltymus tinka derinti su daržovėmis, ir šis receptas yra to pavyzdys.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
109 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pomidorų tyrės sriuba su šonine Žingsnis 1
Stambiai supjaustykite pomidorus.

Žingsnis 2

Pomidorų tyrės sriuba su šonine Žingsnis 2
Padalykite svogūną per pusę ir perpjaukite išilgai, kad gautumėte šiaudelį.

Žingsnis 3

Pomidorų tyrės sriuba su šonine Žingsnis 3
Bazilikus ir česnakus susmulkinkite kuo smulkiau.

Žingsnis 4

Pomidorų tyrės sriuba su šonine Žingsnis 4
Į puodą su pomidorais supilkite 1-1,5 puodelio vandens ir pastatykite ant ugnies. Palikite pomidorus troškintis ant silpnos ugnies uždengę dangčiu 15 minučių.

Žingsnis 5

Pomidorų tyrės sriuba su šonine Žingsnis 5
Kol pomidorai verda, paimkite keptuvę ir alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūną, kol jis įgaus auksinę spalvą.

Žingsnis 6

Pomidorų tyrės sriuba su šonine Žingsnis 6
Sudėkite česnakus ir bazilikus į puodą su pomidorais.

Žingsnis 7

Pomidorų tyrės sriuba su šonine Žingsnis 7
Pagardinkite druska ir pipirais, supilkite į sriubą grietinėlę ir šiek tiek pavirkite. Tada nukelkite puodą nuo viryklės, leiskite sriubai šiek tiek atvėsti ir viską supilkite į trintuvą. Kruopščiai susmulkinkite ir sriuba paruošta!

Žingsnis 8

Pomidorų tyrės sriuba su šonine Žingsnis 8
Į keptuvę, iš anksto pateptą alyvuogių aliejumi, sudėkite smulkintą šoninę ir kepkite, kol ji taps auksinė. Šoninę patiekite ne iš karto, bet prieš pat patiekdami ją padalykite į lėkštes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos