Publikavimo data: 2024-03-28
Pomidorų tyrės sriuba su šonine
Šoninė yra mėsos produktas, gaunamas penint kiaules su pienu, neskaldytais grūdais ir pupelėmis. Mėsa pjaustoma tik iš jaunų kiaulių šonų, todėl lašiniuose niekada nerasite kaulų fragmentų. Tokia mėsa su nedideliu riebalų sluoksniu pasižymi nepaprastu skoniu ir aromatu, joje gausu baltymų. O, kaip visi žino, baltymus tinka derinti su daržovėmis, ir šis receptas yra to pavyzdys.
Žingsnis 1
Stambiai supjaustykite pomidorus.
Žingsnis 2
Padalykite svogūną per pusę ir perpjaukite išilgai, kad gautumėte šiaudelį.
Žingsnis 3
Bazilikus ir česnakus susmulkinkite kuo smulkiau.
Žingsnis 4
Į puodą su pomidorais supilkite 1-1,5 puodelio vandens ir pastatykite ant ugnies. Palikite pomidorus troškintis ant silpnos ugnies uždengę dangčiu 15 minučių.
Žingsnis 5
Kol pomidorai verda, paimkite keptuvę ir alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūną, kol jis įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 6
Sudėkite česnakus ir bazilikus į puodą su pomidorais.
Žingsnis 7
Pagardinkite druska ir pipirais, supilkite į sriubą grietinėlę ir šiek tiek pavirkite. Tada nukelkite puodą nuo viryklės, leiskite sriubai šiek tiek atvėsti ir viską supilkite į trintuvą. Kruopščiai susmulkinkite ir sriuba paruošta!
Žingsnis 8
Į keptuvę, iš anksto pateptą alyvuogių aliejumi, sudėkite smulkintą šoninę ir kepkite, kol ji taps auksinė. Šoninę patiekite ne iš karto, bet prieš pat patiekdami ją padalykite į lėkštes.
Kategorijos