Publikavimo data: 2024-03-28
Pomidorų tyrės sriuba su vištiena
Vištiena laikoma viena iš dietinių mėsų, tačiau joje yra daug baltymų, mikroelementų, tokių kaip kalcis, geležis ir fosforas, taip pat A, E ir B grupės vitaminų. Pomidoruose gausu vitaminų C ir K bei kalio. Be to, pomidoruose yra daug antioksidanto likopeno, kuris mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Be to, abu šie nuostabūs maisto produktai puikiai dera tarpusavyje, ir šis receptas yra to įrodymas.
Žingsnis 1
Paimkite pomidorus ir stambiai supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Supjaustykite svogūną šiaudeliais - pirmiausia padalykite svogūno galvutę į dvi dalis, tada perpjaukite jas išilgai.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite česnakus ir bazilikus.
Žingsnis 4
Sudėkite pomidorus į didelį puodą su 1-1,5 puodelio vandens. Leiskite vandeniui užvirti, tada sumažinkite ugnį ir virkite 15 minučių.
Žingsnis 5
Kol pomidorai kepa, alyvuogių aliejuje pakepinkite griežinėliais pjaustytą svogūną, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 6
Į keptuvėje esančius pomidorus suberkite pakepintus svogūnus, susmulkintą česnaką ir bazilikus.
Žingsnis 7
Pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite, įmaišykite grietinėlę, pašildykite. Nuimkite sriubą nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite trintuvu, kol taps tyrė. Paruošta!
Žingsnis 8
Vištienos filė supjaustykite kąsnio dydžio kubeliais.
Žingsnis 9
Supjaustytą vištieną sudėkite į keptuvę, iš anksto pateptą alyvuogių aliejumi, ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol taps auksinė. Vištieną patiekite ne iš karto, bet prieš pat patiekdami ją padalykite į lėkštes.
Kategorijos