Publikavimo data: 2024-04-06
Pomidorų žirnių sriuba
Pomidorų žirnių sriubos variantų yra daugybė. Patiekalo pagrindą daugiausia sudaro džiovinti žirniai. Naudojami ir sveiki, ir skaldyti žirniai. Šiame recepte siūlome pasigaminti pomidorų žirnių sriubą - neįprastą ir skanų pirmąjį patiekalą. Be klasikinių ingredientų, reikės pomidorų ir pomidorų pastos.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite 5-8 mm storio riekelėmis.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Sudėkite žirnius į puodą ir užpilkite vandeniu arba sultiniu. Palaukite, kol vanduo užvirs, ir sumažinkite ugnį. Virkite žirnius ant silpnos ugnies, nugriebdami putas. Po kurio laiko, kai žirniai bus beveik paruošti, į puodą sudėkite bulves.
Žingsnis 4
Kol žirniai verda, įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Į keptuvę sudėkite daržoves: svogūnus ir morkas. Pirmiausia apie 5 min. pakepinkite svogūnus, tada sudėkite morkas. Daržoves kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite pomidorus ir pomidorų pastą. Viską išmaišykite ir troškinkite 2-3 minutes.
Žingsnis 6
Į žirnius ir bulves supilkite troškintas daržoves. Sriubą virkite dar 10 minučių ant silpnos ugnies. Pagal skonį įberkite prieskonių: lauro lapų, pipirų, žolelių.
Žingsnis 7
Nukelkite žirnių sriubą nuo ugnies. Pagal skonį sriubą pasūdykite ir pagardinkite pipirais, išmaišykite.
Kategorijos