Pomidorų žirnių sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Pomidorų žirnių sriuba

Pomidorų žirnių sriubos variantų yra daugybė. Patiekalo pagrindą daugiausia sudaro džiovinti žirniai. Naudojami ir sveiki, ir skaldyti žirniai. Šiame recepte siūlome pasigaminti pomidorų žirnių sriubą - neįprastą ir skanų pirmąjį patiekalą. Be klasikinių ingredientų, reikės pomidorų ir pomidorų pastos.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
24 kcal.
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pomidorų žirnių sriuba Žingsnis 1
Bulves supjaustykite 5-8 mm storio riekelėmis.

Žingsnis 2

Pomidorų žirnių sriuba Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 3

Pomidorų žirnių sriuba Žingsnis 3
Sudėkite žirnius į puodą ir užpilkite vandeniu arba sultiniu. Palaukite, kol vanduo užvirs, ir sumažinkite ugnį. Virkite žirnius ant silpnos ugnies, nugriebdami putas. Po kurio laiko, kai žirniai bus beveik paruošti, į puodą sudėkite bulves.

Žingsnis 4

Pomidorų žirnių sriuba Žingsnis 4
Kol žirniai verda, įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Į keptuvę sudėkite daržoves: svogūnus ir morkas. Pirmiausia apie 5 min. pakepinkite svogūnus, tada sudėkite morkas. Daržoves kepkite dar 5 minutes.

Žingsnis 5

Pomidorų žirnių sriuba Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite pomidorus ir pomidorų pastą. Viską išmaišykite ir troškinkite 2-3 minutes.

Žingsnis 6

Pomidorų žirnių sriuba Žingsnis 6
Į žirnius ir bulves supilkite troškintas daržoves. Sriubą virkite dar 10 minučių ant silpnos ugnies. Pagal skonį įberkite prieskonių: lauro lapų, pipirų, žolelių.

Žingsnis 7

Pomidorų žirnių sriuba Žingsnis 7
Nukelkite žirnių sriubą nuo ugnies. Pagal skonį sriubą pasūdykite ir pagardinkite pipirais, išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos