Publikavimo data: 2024-04-14
Požarskio kotletai
Apie tai, kaip ant rusų virtuvės stalo atsirado dabar garsieji Požarskio kotletai, sklando kelios legendos. Tačiau labiausiai tikėtina versija yra ta, kurioje minimas Darjos Požarskajos, kuri iš kotletų recepto susikrovė turtus, vardas. Receptu su užeigos šeimininku pasidalijo prancūzas, kuris neturėjo pinigų nakvynei. Patiekalui paruošti reikės kelių svarbių ingredientų, kurie suteikia jam ypatingą skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite svogūnus maltiniams. Sudėkite svogūnus į keptuvę. Įpilkite 20 g sviesto ir kelias minutes pakepinkite ant silpnos ugnies. Svogūnai turėtų įgauti malonų kreminį skonį ir šiek tiek paruduoti.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Į gilų dubenį sudėkite maltą vištieną ir pakepintą svogūną. Išspauskite duoną ir sudėkite ją į faršą. Išimkite sviestą iš šaldytuvo ir įmaišykite jį į faršą. Pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite rankomis ir palikite šaldytuve 60 minučių.
Žingsnis 3
Iškepkite kotletus. Ištraukite mėsą ir suformuokite kotletukus. Apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Kepkite iš abiejų pusių po 2-3 minutes, kol susidarys auksinė plutelė.
Žingsnis 4
Iškepkite kotletus. Kad kotletai būtų visiškai iškepę ir įgautų sodrų kreminį skonį, juos reikia šiek tiek pakepti orkaitėje. Sudėkite visus kotletus ant kepimo skardos ir 10-15 min. pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kategorijos