Požarskio kotletai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Požarskio kotletai

Apie tai, kaip ant rusų virtuvės stalo atsirado dabar garsieji Požarskio kotletai, sklando kelios legendos. Tačiau labiausiai tikėtina versija yra ta, kurioje minimas Darjos Požarskajos, kuri iš kotletų recepto susikrovė turtus, vardas. Receptu su užeigos šeimininku pasidalijo prancūzas, kuris neturėjo pinigų nakvynei. Patiekalui paruošti reikės kelių svarbių ingredientų, kurie suteikia jam ypatingą skonį.
Gaminimo laikas
105 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
215 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
17 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.67/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Požarskio kotletai Žingsnis 1
Paruoškite svogūnus maltiniams. Sudėkite svogūnus į keptuvę. Įpilkite 20 g sviesto ir kelias minutes pakepinkite ant silpnos ugnies. Svogūnai turėtų įgauti malonų kreminį skonį ir šiek tiek paruduoti.

Žingsnis 2

Požarskio kotletai Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Į gilų dubenį sudėkite maltą vištieną ir pakepintą svogūną. Išspauskite duoną ir sudėkite ją į faršą. Išimkite sviestą iš šaldytuvo ir įmaišykite jį į faršą. Pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite rankomis ir palikite šaldytuve 60 minučių.

Žingsnis 3

Požarskio kotletai Žingsnis 3
Iškepkite kotletus. Ištraukite mėsą ir suformuokite kotletukus. Apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Kepkite iš abiejų pusių po 2-3 minutes, kol susidarys auksinė plutelė.

Žingsnis 4

Požarskio kotletai Žingsnis 4
Iškepkite kotletus. Kad kotletai būtų visiškai iškepę ir įgautų sodrų kreminį skonį, juos reikia šiek tiek pakepti orkaitėje. Sudėkite visus kotletus ant kepimo skardos ir 10-15 min. pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos