Publikavimo data: 2025-08-19
PP brokolių salotos
Brokolių ir vištienos salotos gali būti visavertis patiekalas. Rinkdamiesi brokolius atkreipkite dėmesį į jų spalvą. Pirmenybę teikite tamsiai žalios spalvos kopūstams. Gelsva spalva yra ženklas, kad kopūstai yra pernokę. Brokoliai neturi būti pažeisti ar su dėmėmis. Kadangi šiame recepte kopūstai termiškai apdorojami, galima naudoti šaldytus brokolius.
Žingsnis 1
Paruoškite vištienos filė ir brokolius. Brokolius 2 min. palaikykite verdančiame vandenyje, tada atvėsinkite. Vištienos filė pabarstykite raudonėliais. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir po dangčiu kepkite mėsą, kol iškeps.
Žingsnis 2
Supjaustykite maistą griežinėliais. Pomidorą supjaustykite griežinėliais, agurkus - griežinėliais, o mėsą - ilgomis juostelėmis. Česnakus išspauskite per presą.
Žingsnis 3
Baigkite ruošti salotas. Į lėkštę sudėkite salotų lapus, ant jų - mėsą ir daržoves. Įpilkite alyvuogių aliejaus, druskos ir česnako ir išmaišykite.
Kategorijos