PP graikiškų salotų receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

PP graikiškų salotų receptas

Pagrindinis graikiškų salotų privalumas - jų sudėtis, į kurią visada įeina šviežios daržovės, prieskoninės žolelės ir sūrus fetos sūris. Originaliame recepte paprastai būna raudonųjų svogūnų, tačiau šioje versijoje naudojamas ne mažiau naudingas poras. Jis stiprina imunitetą, normalizuoja virškinimą ir turi daug vitaminų. Pagrindinis porų privalumas tas, kad jie neturi ryškaus aštrumo ir kartumo. Jo skonis švelnus, saldus ir subtilus.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
121 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.1/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

PP graikiškų salotų receptas Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves ir sūrį griežinėliais. Papriką supjaustykite šiaudeliais ir perpjaukite per pusę. Agurkus supjaustykite mažais kubeliais. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Porus supjaustykite plonais žiedais. Alyvuoges perpjaukite per pusę. Sūrį supjaustykite dideliais kubeliais.

Žingsnis 2

PP graikiškų salotų receptas Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite raudonėlį, juoduosius pipirus ir citrinos sultis su alyvuogių aliejumi. Pagal skonį pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Į salotinę sudėkite paprikas, šviežius agurkus, pjaustytus pomidorus, porus ir alyvuogių puseles, tada sudėkite sūrio kubelius. Apšlakstykite salotas alyvuogių aliejaus padažu ir atsargiai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos