Publikavimo data: 2025-08-16
PP graikiškų salotų receptas
Pagrindinis graikiškų salotų privalumas - jų sudėtis, į kurią visada įeina šviežios daržovės, prieskoninės žolelės ir sūrus fetos sūris. Originaliame recepte paprastai būna raudonųjų svogūnų, tačiau šioje versijoje naudojamas ne mažiau naudingas poras. Jis stiprina imunitetą, normalizuoja virškinimą ir turi daug vitaminų. Pagrindinis porų privalumas tas, kad jie neturi ryškaus aštrumo ir kartumo. Jo skonis švelnus, saldus ir subtilus.
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves ir sūrį griežinėliais. Papriką supjaustykite šiaudeliais ir perpjaukite per pusę. Agurkus supjaustykite mažais kubeliais. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Porus supjaustykite plonais žiedais. Alyvuoges perpjaukite per pusę. Sūrį supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite raudonėlį, juoduosius pipirus ir citrinos sultis su alyvuogių aliejumi. Pagal skonį pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Į salotinę sudėkite paprikas, šviežius agurkus, pjaustytus pomidorus, porus ir alyvuogių puseles, tada sudėkite sūrio kubelius. Apšlakstykite salotas alyvuogių aliejaus padažu ir atsargiai išmaišykite.
Kategorijos