Publikavimo data: 2025-08-17
PP salotos su graikiniais riešutais
Šis dietinis ir mažai kalorijų turintis patiekalas puikiai tinka pp valgiaraštyje. Norint tinkamai maitintis, svarbu laikytis baltymų, riebalų ir angliavandenių pusiausvyros. Salotose su graikiniais riešutais ir vištiena vyrauja baltymų kiekis. Rinkdamiesi riešutus, pirmenybę teikite dideliems ir pailgos formos vaisiams su šviesiu kevalu. Jų branduolys didelis, o kevalas plonas. Jei renkatės riešutus be kevalų, imkite tuos, kurie yra tolygiai auksinės ir rudos spalvos.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus riešutus. Ant viryklės pastatykite keptuvę ir įkaitinkite ją ant didelės ugnies. Neįpildami aliejaus, paskrudinkite graikinius riešutus sausoje keptuvėje, kol jie paruduos. Tai užtruks maždaug 3-5 minutes. Susmulkinkite peiliu.
Žingsnis 2
Išvirkite vištieną. Į puodą įpilkite vandens ir sudėkite vištieną. Pastatykite ant vidutinės ugnies, jei reikia, įberkite prieskonių ir virkite 30 minučių. Mėsą atvėsinkite ir susmulkinkite ilgais gabalėliais.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į nedidelį dubenėlį sudėkite jogurtą, maltą zirą ir česnaką. Pagal skonį pagardinkite druska. Sumaišykite ingredientus.
Žingsnis 4
Sudėkite salotų ingredientus. Salotų lapus sudėkite į plačią lėkštę. Sudedamąsias dalis išdėliokite tokia tvarka: vištieną užpilkite padažu, ant viršaus sudėkite mandarinų skilteles, graikinius riešutus ir smulkintas žoleles.
Kategorijos