Publikavimo data: 2024-09-22
Rankovėje keptas karpis su svogūnais ir citrina
Upinis karpis yra labai riebi ir sveika žuvis. Savo sudėtimi ir aminorūgščių kiekiu ji nenusileidžia vištienai, tačiau mūsų organizmas ją daug geriau virškina. Dideli karpiai geri tuo, kad iš paruošto patiekalo lengvai pašalinami visi jų kaulai. Todėl jį galima virti, kepti ir, žinoma, kepti orkaitėje. Paruoškite karpį pagal mūsų receptą ir šis patiekalas jums tikrai patiks.
Žingsnis 1
Specialiu arba paprastu virtuviniu peiliu pašalinkite karpio žiaunas ir žvynus. Žvynai neišsisklaidys į skirtingas puses, jei tai darysite vandens pripildytoje kriauklėje. Tada perpjaukite pilvą ir nuo jo sienelių pašalinkite vidų bei plėvelę. Įberkite druskos ir pipirų ir įtrinkite juos į visas žuvies puses iš išorės ir vidaus. Palikite marinuotis 20 minučių.
Žingsnis 2
Nulupkite svogūnus ir supjaustykite juos žiedais arba pusžiedžiais. Į dubenį su svogūnais išspauskite vienos citrinos sultis ir palikite 10-15 minučių. Palikite svogūnus ir karpį marinuotis.
Žingsnis 3
Žuvies pilvo ertmę įdarykite marinuotais svogūnais. Nesijaudinkite, jei dalis svogūnų iškrenta dedant žuvį į rankovę, svogūnai gerai išsilaikys žuvies viduje.
Žingsnis 4
Nulupkite česnaką ir išspauskite jį per presą. Tada ištirpinkite sviestą ir sumaišykite jį su česnaku. Karpį česnakiniu sviestu patepkite kepimo šepetėliu.
Žingsnis 5
Įdarytą žuvį įdėkite į rankovę, kraštus užspauskite spaustukais ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 30 minučių. Likus 5-7 minutėms iki kepimo, perpjaukite ir išvyniokite rankovę, kad žuvis paruduotų.
Kategorijos