Publikavimo data: 2024-10-12
Rassolnik apie jautienos sultinį
Klasikinis rassolnik receptas iš jautienos ir perlinės sriubos. Rassolnik - tai soti sriuba iš paprastų ir nebrangių ingredientų. Šios sriubos receptas yra tradicinės rusų virtuvės dalis. Ši sriuba populiari ir mėgstama ne tik Rusijoje, bet ir NVS šalyse. Recepte marinuotus agurkus galite pakeisti raugintais agurkais, tačiau geriau naudoti marinuotus. Kad sultinys būtų sotesnis, virkite jį iš jautienos su kaulais.
Žingsnis 1
Išbrinkusias, iš anksto išmirkytas kruopas virkite pasūdytame vandenyje, kol jos išvirs iki pusės.
Žingsnis 2
Išvirkite mėsą, nugriebkite putas. Jei norite, galite nusunkti pirmąjį vandenį, užpilti mėsą šaltu vandeniu ir toliau virti.
Žingsnis 3
Svogūnus ir morkas supjaustykite kubeliais. Kepkite augaliniame aliejuje, kol iškeps.
Žingsnis 4
Į pakepintus svogūnus ir morkas suberkite smulkiai supjaustytas žoleles. Išmaišykite. Kepkite minutę ar dvi. Nuimkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 5
Bulves supjaustykite kubeliais, užpilkite šaltu vandeniu. Kai mėsa suminkštės, bulves sudėkite į perlinių koldūnų masę. Virkite, kol bulvės bus paruoštos. Mėsą išimkite iš sultinio, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir išsiųskite atgal į rassolniką.
Žingsnis 6
Į sultinį sudėkite daržoves ir žoleles ir virkite penkias-dešimt minučių.
Žingsnis 7
Likus penkioms minutėms iki sriubos virimo pabaigos, sudėkite kubeliais supjaustytus agurkus ir išmaišykite. Jei norite, į sriubą įpilkite agurkų sūrymo. Pagal skonį patiekalą pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Kategorijos