Publikavimo data: 2024-10-12
Rassolnik su vištienos sparnais ir pupelėmis
Rusų virtuvėje gausu įvairių karštųjų pirmųjų patiekalų. Tarp jų - garsioji šči, sriuba, okroška, soljanka ir rassolnik. Karštieji pirmieji patiekalai Rusijoje paprastai verdami su jautienos, vištienos ar žuvies sultiniu, į kurį dedama bulvių ir kitų daržovių. Rassolnik paprastai ruošiamas su mėsa, perlinių kruopų kruopomis ir padaromas rūgštus marinuotų agurkų padažas. Siūlome paruošti originalų rassolnik su vištienos sparnais ir pupelėmis. Tai ne visai tradicinis tokiai sriubai skirtų produktų rinkinys, tačiau labai pavykęs.
Žingsnis 1
Perlines kruopas nuplaukite šaltame vandenyje ir pamirkykite 2-3 valandas, kad greičiau išvirtų. Tada virkite perlines kruopas ant silpnos ugnies po dangčiu, kol suminkštės, tai užtruks apie 40-50 minučių.
Žingsnis 2
Vištienos sparnelius nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu (3 litrai). Užvirinkite vandenį, sumažinkite triukšmą ir 15-20 minučių virkite sultinį ant silpnos ugnies uždengę dangčiu.
Žingsnis 3
Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite morkas, svogūnus ir saldžiąsias paprikas griežinėliais arba kubeliais. Pomidorus ir bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais, o agurkus supjaustykite labai plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
Kai vištienos sparneliai bus beveik iškepę, sudėkite bulves ir troškinkite dar 15 minučių, kol iškeps.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Įkaitintame aliejuje 2-3 minutes pakepinkite svogūną ir morką. Tada sudėkite papriką ir pomidorus ir maišydami kepkite dar 1-2 min. Sudėkite pomidorų pastą ir griežinėliais supjaustytus marinuotus agurkus. Išmaišykite, įpilkite 2-3 valgomuosius šaukštus karšto sultinio iš puodo. Padažą troškinkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes.
Žingsnis 6
Į sultinį sudėkite konservuotas pupeles ir virtas perlines kruopas. Užvirinkite ir supilkite verdantį padažą iš keptuvės. Pagal skonį pasūdykite, įberkite lauro lapų ir pipirų. Virkite ant silpnos ugnies dar 10-15 minučių.
Kategorijos