Publikavimo data: 2024-04-06
Raudonųjų lęšių sriuba
Raudonųjų lęšių sriuba - skanus ir paprastas patiekalas. Nepaisant to, kad joje nėra bulvių, sriuba yra soti ir soti. Pagal šį receptą naudojami raudonieji lęšiai. Raudonuosiuose lęšiuose yra daugiausia geležies ir kalio. Sriubai išvirti reikia maždaug 10-15 minučių. Ji pasižymi ypatingu aštriu skoniu ir pikantišku aromatu, kuris puikiai atsiskleidžia. Baltymai, kurių gausu raudonuosiuose lęšiuose, gerai virškinami organizmo, juose yra daug nepakeičiamųjų aminorūgščių.
Žingsnis 1
Išvirkite lęšius. Sudėkite lęšius į puodą, kuriame bus verdama sriuba. Užpilkite vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Vandens, kuriame virė lęšiai, neišpilkite - tai yra sriubos pagrindas. Tai užtruks apie 15 minučių.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite į ją augalinį aliejų. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir papriką. Kepkite maišydami, kol svogūnai suminkštės, ant vidutinės ugnies 10 minučių.
Žingsnis 3
Lęšius sumaišykite su kepiniais. Į puodą su lęšiais perkelkite virtą svogūną ir papriką. Sudėkite pomidorų pastą, smulkintą česnaką, lauro lapą, raudonėlį, juoduosius pipirus ir druską. Išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Užvirkite ir virkite 10-15 minučių. Nuimkite nuo viryklės ir palikite 10 minučių pailsėti po dangčiu.
Kategorijos