Publikavimo data: 2024-04-01
Raudonųjų lęšių tyrės sriuba
Lęšiai pasižymi unikaliomis naudingomis savybėmis. Juose yra daug organizmui būtinų mikro- ir makroelementų, taip pat mineralų ir B grupės vitaminų. Lęšių ir keptų daržovių derinys patiekalui suteikia ryškų pupelių skonį, o prieskoniai - lengvą aštrų poskonį.
Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Sudėkite svogūnus į puodą ir kepkite juos augaliniame aliejuje, kol taps skaidrūs.
Žingsnis 3
Į puodą sudėkite morkas ir česnakus. Daržoves troškinkite dar porą minučių, kol morkos suminkštės.
Žingsnis 4
Į daržoves įpilkite pomidorų pastos ir troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 5
Sudėkite lęšius ir prieskonius į puodą, užpilkite puodo turinį vandeniu.
Žingsnis 6
Virkite sriubą po dangčiu 30 minučių ant silpnos ugnies, kol lęšiai išvirs.
Žingsnis 7
Nukelkite sriubą nuo ugnies ir sutrinkite ją trintuvu iki tyrės.
Kategorijos