Rauginti kopūstai lėtoje viryklėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Rauginti kopūstai lėtoje viryklėje

Kapustniakas - tai sriuba su raugintais kopūstais, tradiciškai ruošiama įvairiuose Ukrainos ir Lenkijos regionuose. Kad sriuba būtų tiršta ir soti, į ją dedama sorų arba ryžių, bulvių, morkų ir patiekiama su grietine, lašiniais ir šviežiomis žolelėmis. Kadangi kopūstų sriubos ingredientai yra plačiai prieinami ir nebrangūs, ji pelnė visuotinę slavų tautų meilę. Be to, kapustniaką galima ruošti be mėsos, tada jis bus tinkamas pasninko patiekalas. Viena nekintama šio patiekalo savybė - jo tirštumas. Jame turi būti daug kopūstų, morkų, bulvių ir grūdų.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Baltymai
4 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
27 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rauginti kopūstai lėtoje viryklėje Žingsnis 1
Bulves supjaustykite kubeliais. Svogūną supjaustykite mažesniais kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Susmulkinkite kopūstą plonomis juostelėmis.

Žingsnis 2

Rauginti kopūstai lėtoje viryklėje Žingsnis 2
Vištienos krūtinėlės sultinį atskirai išvirkite puode. Sultinį perkoškite, išimkite vištieną ir supjaustykite gabalėliais.

Žingsnis 3

Rauginti kopūstai lėtoje viryklėje Žingsnis 3
Į multicooker įpilkite augalinio aliejaus ir įjunkite kepimo režimą. Kepkite svogūnus ir morkas 10 minučių. Nepamirškite pamaišyti.

Žingsnis 4

Rauginti kopūstai lėtoje viryklėje Žingsnis 4
Į daržoves sudėkite kopūstus. Kepkite dar 5 minutes nuolat maišydami.

Žingsnis 5

Rauginti kopūstai lėtoje viryklėje Žingsnis 5
Įpilkite pomidorų pastos. Kopūstus, svogūnus ir morkas su pomidorų pasta troškinkite 5 minutes.

Žingsnis 6

Rauginti kopūstai lėtoje viryklėje Žingsnis 6
Įdėkite vištieną ir bulves.

Žingsnis 7

Rauginti kopūstai lėtoje viryklėje Žingsnis 7
Užpilkite visus ingredientus vištienos sultiniu, suberkite soras ir uždarykite multicooker. Nustatykite gaminimo režimą. Virkite kapustniaką dar 30 minučių. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos atidarykite dangtį ir įberkite pipirų žirnelių, lauro lapų ir druskos mišinio.

Žingsnis 8

Rauginti kopūstai lėtoje viryklėje Žingsnis 8
Gausi kopūstų sriuba paruošta. Supilkite sriubą į lėkštes ir patiekite su šviežia duona ir sviestu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos