Publikavimo data: 2024-09-17
Rauginti kopūstai lėtoje viryklėje
Kapustniakas - tai sriuba su raugintais kopūstais, tradiciškai ruošiama įvairiuose Ukrainos ir Lenkijos regionuose. Kad sriuba būtų tiršta ir soti, į ją dedama sorų arba ryžių, bulvių, morkų ir patiekiama su grietine, lašiniais ir šviežiomis žolelėmis. Kadangi kopūstų sriubos ingredientai yra plačiai prieinami ir nebrangūs, ji pelnė visuotinę slavų tautų meilę. Be to, kapustniaką galima ruošti be mėsos, tada jis bus tinkamas pasninko patiekalas. Viena nekintama šio patiekalo savybė - jo tirštumas. Jame turi būti daug kopūstų, morkų, bulvių ir grūdų.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite kubeliais. Svogūną supjaustykite mažesniais kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Susmulkinkite kopūstą plonomis juostelėmis.
Žingsnis 2
Vištienos krūtinėlės sultinį atskirai išvirkite puode. Sultinį perkoškite, išimkite vištieną ir supjaustykite gabalėliais.
Žingsnis 3
Į multicooker įpilkite augalinio aliejaus ir įjunkite kepimo režimą. Kepkite svogūnus ir morkas 10 minučių. Nepamirškite pamaišyti.
Žingsnis 4
Į daržoves sudėkite kopūstus. Kepkite dar 5 minutes nuolat maišydami.
Žingsnis 5
Įpilkite pomidorų pastos. Kopūstus, svogūnus ir morkas su pomidorų pasta troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 6
Įdėkite vištieną ir bulves.
Žingsnis 7
Užpilkite visus ingredientus vištienos sultiniu, suberkite soras ir uždarykite multicooker. Nustatykite gaminimo režimą. Virkite kapustniaką dar 30 minučių. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos atidarykite dangtį ir įberkite pipirų žirnelių, lauro lapų ir druskos mišinio.
Žingsnis 8
Gausi kopūstų sriuba paruošta. Supilkite sriubą į lėkštes ir patiekite su šviežia duona ir sviestu.
Kategorijos