Raugintų kopūstų kapustniakas su ryžiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Raugintų kopūstų kapustniakas su ryžiais

Kapustniakas yra tradicinė ukrainietiška sriuba, kuri dar vadinama kapustnica. Ji verdama ne tik Ukrainoje, bet ir kaimyninėse šalyse: Rusijoje, Baltarusijoje, Lenkijoje. Kapustniaką galima vadinti rusiškos šči analogu. Tačiau vis dėlto tarp šių dviejų patiekalų yra skirtumų. Paprastai į kapustniaką dedama raugintų kopūstų. Siūlome jums paprastą kopūstų sriubos ant vištienos sultinio su raugintais kopūstais ir ryžiais receptą. Sriuba gaunasi skani, soti ir kvapni, su lengva rūgštele. Išbandykite!
Gaminimo laikas
135 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
43 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Raugintų kopūstų kapustniakas su ryžiais Žingsnis 1
Pirmiausia užvirinkite sultinį. Į puodą įpilkite 2 litrus vandens ir sudėkite vištienos krūtinėlę. Uždėkite puodą ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki mažos. Sultinį virkite apie 40-50 minučių, periodiškai nugriebdami putas. Kai sultinys bus paruoštas, išimkite išvirtą filė, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais 1-1,5 cm dydžio kubeliais.

Žingsnis 2

Raugintų kopūstų kapustniakas su ryžiais Žingsnis 2
Kol sultinys verda, paruoškite daržoves. Smulkiai supjaustykite svogūną.

Žingsnis 3

Raugintų kopūstų kapustniakas su ryžiais Žingsnis 3
Sutarkuokite morkas stambia tarka.

Žingsnis 4

Raugintų kopūstų kapustniakas su ryžiais Žingsnis 4
Bulves ir pomidorus supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 5

Raugintų kopūstų kapustniakas su ryžiais Žingsnis 5
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite morkas, pomidorus, raugintus kopūstus ir pomidorų pastą. Viską išmaišykite ir 15 minučių troškinkite ant vidutinės ugnies. Tada nukelkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį.

Žingsnis 6

Raugintų kopūstų kapustniakas su ryžiais Žingsnis 6
Kai sultinys bus paruoštas, suberkite bulves ir ryžius. 10 minučių virkite kruopas ir bulves, kol jos pusiau išvirs. Tada sudėkite troškintas daržoves, įberkite porą žiupsnelių druskos, lauro lapą ir juodųjų pipirų pagal skonį. Sriubą virkite dar 10-15 minučių, kol visi ingredientai bus paruošti. Pačioje pabaigoje į kopūstų sriubą įdėkite smulkintos virtos vištienos. Išmaišykite.

Žingsnis 7

Raugintų kopūstų kapustniakas su ryžiais Žingsnis 7
Išvirkite sriubą iki skonio - jei reikia, įberkite šiek tiek daugiau druskos. Nuimkite sriubą nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite 30 minučių, kad prisitrauktų. Supilkite sriubą į lėkštes ir papuoškite smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos