Publikavimo data: 2024-04-14
Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
Šči yra tradicinis pirmasis rusų, ukrainiečių ir baltarusių virtuvės patiekalas. Skoniu jis panašus į barščius, tačiau yra mažiau sotus ir sodrus, skystesnis. Šio pirmojo patiekalo pagrindas yra mėsos sultinys - jautienos, kiaulienos, avienos arba vištienos. Kopūstai yra nepakeičiamas klasikinių rusiškų sriubų komponentas. Jis gali būti ir šviežias, ir raugintas. Pastarieji suteikia sriubai būdingą rūgštumą.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite juostelėmis, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite 20-30 minučių. Periodiškai nugriebkite susidariusias putas.
Žingsnis 2
Kol sultinys verda, paruoškite daržoves. Bulves supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Sutarkuokite morkas stambia tarka.
Žingsnis 5
Keptuvėje, įkaitintoje su augaliniu aliejumi, apkepkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 6
Į sultinį sudėkite bulves, pipirų žirnelius, aitriąją papriką, druską pagal skonį, raugintus kopūstus ir išmaišykite. Išmaišykite.
Žingsnis 7
Užvirinkite sriubą, sumažinkite ugnį ir ant silpnos ugnies virkite 30 minučių.
Kategorijos