Raugintų kopūstų sriuba su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena

Šči yra tradicinis pirmasis rusų, ukrainiečių ir baltarusių virtuvės patiekalas. Skoniu jis panašus į barščius, tačiau yra mažiau sotus ir sodrus, skystesnis. Šio pirmojo patiekalo pagrindas yra mėsos sultinys - jautienos, kiaulienos, avienos arba vištienos. Kopūstai yra nepakeičiamas klasikinių rusiškų sriubų komponentas. Jis gali būti ir šviežias, ir raugintas. Pastarieji suteikia sriubai būdingą rūgštumą.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
84 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite juostelėmis, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite 20-30 minučių. Periodiškai nugriebkite susidariusias putas.

Žingsnis 2

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena Žingsnis 2
Kol sultinys verda, paruoškite daržoves. Bulves supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 3

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 4

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena Žingsnis 4
Sutarkuokite morkas stambia tarka.

Žingsnis 5

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena Žingsnis 5
Keptuvėje, įkaitintoje su augaliniu aliejumi, apkepkite svogūnus ir morkas.

Žingsnis 6

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena Žingsnis 6
Į sultinį sudėkite bulves, pipirų žirnelius, aitriąją papriką, druską pagal skonį, raugintus kopūstus ir išmaišykite. Išmaišykite.

Žingsnis 7

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena Žingsnis 7
Užvirinkite sriubą, sumažinkite ugnį ir ant silpnos ugnies virkite 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos