Publikavimo data: 2024-06-22
Ridikėlių kimči
Korėjos virtuvė pasauliui padovanojo originalų ir aštrų patiekalą įdomiu pavadinimu "kimči". Šis patiekalas - tai lengvai sūdytų daržovių mišinys. Jos smulkiai supjaustomos, sumaišomos su ryžių miltų tirpalu. Tinkamai ruošiant kimči labai svarbus laikas. Kuo ilgiau patiekalas fermentuojasi, tuo rūgštesnis jo skonis! Kimči dažnai ruošiamas su kopūstais, tačiau šiame recepte svarbiausias vaidmuo tenka ridikėliams. Jį papildo žalieji svogūnai, česnakai, sojų padažas ir, žinoma, prieskoniai!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentelės ridikėlius supjaustykite storais plačiais šiaudeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
Žingsnis 2
Paruoškite kimči padažą. Užvirinkite vandenį, šiek tiek atvėsinkite ir įmaišykite ryžių miltus. Įberkite druskos.
Žingsnis 3
Sudėkite ridikėlius į gilų dubenį. Įberkite druskos ir cukraus. Palikite ridikėlius mirkti 30 minučių.
Žingsnis 4
Į ridikėlius sudėkite imbierą, kalendrą, smulkiai supjaustytą žaliąjį svogūną, česnaką ir ryžių sultinį. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Į kimči supilkite sojų padažą ir gerai išmaišykite. Kimči galima patiekti iš karto arba kelias dienas palikti šaldytuve sandariame inde. Paruošta!
Kategorijos