Rūkytos vištienos salotos su salierais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Rūkytos vištienos salotos su salierais

Salierai - ryškaus skonio žolinis augalas, dažnai vartojamas tik kaip prieskonis, pelnytai populiarus tarp daugelio sveikos mitybos šalininkų. Salieruose yra labai daug vitaminų A, E ir K, o dėl sudėtyje esančių eterinių aliejų salierai šalina apatiją, mieguistumą ir apskritai didina gyvybingumą. Valgomos visos salierų dalys - lapai, lapkočiai, sėklos ir šaknys. Tačiau auginamos įvairios jo veislės, akcentuojant vertingiausias dalis - salieras yra lapkočiai, lapai ir šaknis.
Gaminimo laikas
10 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
201 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.05/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Rūkytos vištienos salotos su salierais Žingsnis 1
Išimkite vištieną nuo kaulo ir supjaustykite ją nedideliais kubeliais arba griežinėliais. Lengvesnėms salotoms rinkitės liesas vištienos šlauneles.

Žingsnis 2

Rūkytos vištienos salotos su salierais Žingsnis 2
Iš pistacijų lukštų išimkite branduolius. Tuomet išdėliokite juos ant vaflinio rankšluosčio, uždenkite kitu kraštu ir lengvai patrinkite delnu, kad pašalintumėte lukštus.

Žingsnis 3

Rūkytos vištienos salotos su salierais Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite smulkintą vištienos šlaunelių mėsą, pistacijų branduolius, vynuogių uogas ir smulkiai supjaustytus salierų lapus. Švelniai išmaišykite.

Žingsnis 4

Rūkytos vištienos salotos su salierais Žingsnis 4
Apšlakstykite salotas majonezu ir patiekite. Alyvuogių aliejaus majonezas šioms salotoms tinka geriau.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
garnyrai, salotos, mėsos salotos, paukštienos salotos, vištienos salotos, įspūdingas receptas, egzotika, paprasta, yra bendrų alergenų, vakarienė, česnakų sezonas, ananasų salotos, receptų knyga, salotos su kiaušiniu, salotos su konservuotais ananasais, salotos su majonezu, salotos su česnaku

Kategorijos