Publikavimo data: 2025-08-17
Rūkytos vištienos salotos su salierais
Salierai - ryškaus skonio žolinis augalas, dažnai vartojamas tik kaip prieskonis, pelnytai populiarus tarp daugelio sveikos mitybos šalininkų. Salieruose yra labai daug vitaminų A, E ir K, o dėl sudėtyje esančių eterinių aliejų salierai šalina apatiją, mieguistumą ir apskritai didina gyvybingumą. Valgomos visos salierų dalys - lapai, lapkočiai, sėklos ir šaknys. Tačiau auginamos įvairios jo veislės, akcentuojant vertingiausias dalis - salieras yra lapkočiai, lapai ir šaknis.
Žingsnis 1
Išimkite vištieną nuo kaulo ir supjaustykite ją nedideliais kubeliais arba griežinėliais. Lengvesnėms salotoms rinkitės liesas vištienos šlauneles.
Žingsnis 2
Iš pistacijų lukštų išimkite branduolius. Tuomet išdėliokite juos ant vaflinio rankšluosčio, uždenkite kitu kraštu ir lengvai patrinkite delnu, kad pašalintumėte lukštus.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite smulkintą vištienos šlaunelių mėsą, pistacijų branduolius, vynuogių uogas ir smulkiai supjaustytus salierų lapus. Švelniai išmaišykite.
Žingsnis 4
Apšlakstykite salotas majonezu ir patiekite. Alyvuogių aliejaus majonezas šioms salotoms tinka geriau.
Kategorijos