Publikavimo data: 2025-08-17
Ryškios vištienos filė, raudonųjų pupelių ir graikinių riešutų salotos
Vištienos salotos su raudonosiomis pupelėmis yra garsiosios gruziniškos "Tbilisio" salotos analogas. Vietoj jautienos čia naudojama vištienos krūtinėlė, tačiau tai nė kiek nesugadina jų skonio. Ji tokia pat sultinga, kvapni ir ryški kaip ir klasikiniame variante. Didelis patiekalo privalumas - jo lengvumas, todėl tokį užkandį galima įtraukti į įvairius valgymo planus, įskaitant kovą su viršsvoriu. Be to, džiugina biudžetinis produktų pasirinkimas ir paruošimo greitis.
Žingsnis 1
Ploną vištienos filė gabalėlį pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite lengvai aliejumi pateptoje įkaitintoje keptuvėje po 3 min. iš kiekvienos pusės, kol apskrus. Atvėsinkite.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną ir papriką. Pupeles nuplaukite nuo skysčio. Sudėkite jas į salotinę.
Žingsnis 3
Krūtinėlę supjaustykite griežinėliais ir sudėkite prie daržovių. Viską pabarstykite hopli-suneli prieskoniais ir smulkintais graikiniais riešutais. Įdėkite smulkinto česnako, druskos ir pipirų pagal skonį, stambiai supjaustytų petražolių lapelių. Pagardinkite augaliniu aliejumi ir vyno actu ir išmaišykite.
Kategorijos