Publikavimo data: 2025-08-17
Rytietiškos salotos su vištienos krūtinėle ir cukinijomis
Jei mėgstate japonų virtuvę, rytietiškos salotos su vištienos krūtinėle ir cukinija yra tai, ko jums reikia. Alyvuogių aliejuje apkepta šviežia cukinija, tradiciniame japoniškame terijakio padaže marinuoti vištienos krūtinėlės gabaliukai - saldžiarūgščio švelnaus skonio, o išorė padengta patrauklia karamelės plutele. Saldžiosios paprikos ir vitaminų turtinga rukola patiekalui suteikia ryškumo, sultingumo ir skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą vištienos krūtinėlėms: išspauskite pusės citrinos sultis į nedidelį dubenėlį, suberkite cukrų, terijakio padažą, alyvuogių aliejų ir išmaišykite. Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis ir pamarinuokite marinate.
Žingsnis 2
Apkepkite cukinijų žiedus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos, perkelkite ant popierinio rankšluosčio ir atvėsinkite. Apkepkite marinuotas vištienos juosteles, atvėsinkite jas. Saldžiąją papriką supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Į gilų dubenį sudėkite atvėsusias cukinijas, vištienos krūtinėlę, smulkintus pipirus, rukolos lapus, druską pagal skonį ir atsargiai išmaišykite.
Kategorijos