Publikavimo data: 2024-09-14
Ryžių košė ant pieno su obuolių kompotu
Tai puikus receptas, jei jums nusibodo paprasta košė be jokių priedų. Nusprendžiau pasigaminti košę su vaisiais, kaip kad košės iš pakelių nuotraukose. Ji gavosi skanesnė ir sveikesnė. Dabar eksperimentuoju su skirtingomis košėmis ir skirtingais vaisiais.
Žingsnis 1
Išvirkite košę. Supilkite pieną į ąsotį ir suberkite ryžius.
Žingsnis 2
Užvirkite ir virkite bent 11 minučių ant silpnos ugnies. Jei pienas išvirtų, įpilkite daugiau pieno. Būtinai nuolat maišykite, kad ryžiai nepriliptų prie dugno.
Žingsnis 3
Kai ryžiai bus beveik išvirę, suberkite cukrų, sviestą ir druską, išmaišykite, išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir palikite košę 5 minutes.
Žingsnis 4
Paruoškite kompotą. Nulupkite obuolį ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 5
Sviestą ištirpinkite dubenyje. Iš karto po to suberkite cukrų ir obuolius. Jei obuoliai nepakankamai sultingi, įpilkite šiek tiek vandens, 1 valgomąjį šaukštą.
Žingsnis 6
Išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes. Obuoliai bus minkšti.
Žingsnis 7
Į lėkštę sudėkite košę, ant viršaus užberkite obuolių kompotą.
Kategorijos