Publikavimo data: 2024-06-08
Šalapinskio jautienos kepsnys su rizotu
Šaliapinskio kepsnys - tai istoriją turintis patiekalas, kuris savo pavadinimą gavo dainininko Fiodoro Šaliapino dėka. Keliaudamas po Japoniją jis turėjo atsisakyti kieto maisto dėl dantų problemų. Tačiau restorane "Imperial" jam buvo patiektas toks švelnus ir minkštas jautienos kepsnys, kad Šaliapinas buvo maloniai nustebintas ir vėliau suteikė jam savo vardą. Švelnaus kepsnio paslaptis - greitas kepimas, kai mėsa įgauna auksinę ploną plutelę, o viduje išlieka kuo minkštesnė ir sultingesnė.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Jautienos kepsnius iš abiejų pusių pamuškite plaktuvu. Smulkiai supjaustykite svogūnus. Įtrinkite kepsnius iš abiejų pusių druska, maltais juodaisiais pipirais ir smulkiai supjaustytais svogūnais. Perkelkite mėsą su svogūnais į lėkštę ir dėkite į šaldytuvą marinuotis 1,5 valandos. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Kepkite kepsnius iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol paruduos.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves rizotui. Česnakus išspauskite per presą. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Brokolį ir žiedinio kopūsto žiedynus supjaustykite mažais gabalėliais. Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, įpilkite augalinio aliejaus, sudėkite morkas, svogūnus ir virtus grybus. Kepkite ant vidutinės ugnies 6-7 min. maišydami, tada perkelkite į atskirą indą.
Žingsnis 3
Paruoškite rizotą. Į tą pačią keptuvę suberkite ryžius, supilkite pusę sultinio ir išmaišykite. Virkite ryžius, kol išgaruos vanduo, tada sudėkite žiedinius kopūstus, brokolius, šparagines pupeles ir žaliuosius žirnelius. Pagardinkite druska ir sudėkite grybų, morkų ir svogūnų mišinį. Supilkite likusį sultinį, sudėkite česnaką, išmaišykite ir 10 min. troškinkite po dangčiu.
Kategorijos