Publikavimo data: 2024-05-12
Saldžiųjų pipirų sriuba
Žingsnis 1
Sudėkite raudonąsias paprikas ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 45 minutes. Periodiškai apverskite paprikas kepimo skardoje, kad iškeptų tolygiai.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite kubeliais, česnaką - griežinėliais. Morkas supjaustykite dideliais apskritimais.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite svogūnus, česnakus ir morkas. Į daržoves suberkite kario prieskonius, sumaišykite visus ingredientus ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 min.
Žingsnis 4
Į puodą įpilkite 100 ml vandens ir lauro lapą. Troškinkite ingredientus 5-7 minutes ant vidutinės ugnies, kol vanduo beveik išgaruos.
Žingsnis 5
Išimkite iš orkaitės iškeptas paprikas, sudėkite į gilų dubenį ir uždengę maistine plėvele palaikykite 10 minučių. Tai daroma tam, kad paprikų minkštimą būtų galima lengvai atskirti nuo odelės.
Žingsnis 6
Į puodą įpilkite 1 litrą vandens ir palaukite, kol sriuba užvirs. Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 minučių. Tada nulupkite paprikas nuo odelės ir sėklų. Paprikas stambiai supjaustykite ir sudėkite į puodą.
Žingsnis 7
Išimkite iš sriubos lauro lapą ir sutrinkite sriubą panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės. Pagal skonį įpilkite citrinos sulčių ir druskos.
Žingsnis 8
Sriubą išpilstykite į lėkštes, ant kiekvienos užberkite griežinėliais pjaustytų porų, šiaudelį raudonųjų pipirų, maltų juodųjų pipirų ir kelis lašus alyvuogių aliejaus. Mėgaukitės!
Kategorijos