Publikavimo data: 2024-04-03
Salierų tyrės sriuba
Salierų tyrės sriuba - tai receptas, kuriame sumaišytos daržovės ir pieno produktai. Dėl šio mišinio šakninės daržovės tampa minkštesnės ir traškesnės. Sriuba su grietinėle sutrinama trintuvu į tyrę. Dėl švelnios konsistencijos ją galima įtraukti į vaikų valgiaraštį. Sriubos pagrindas yra saliero šaknis. Joje yra daug naudingų medžiagų. Renkantis gumbus, pirmenybę geriau teikti smulkiems. Dideli yra tuščiaviduriai ir sausi, todėl dalį teks išmesti.
Žingsnis 1
Paruoškite svogūnus ir česnakus. Česnaką ir svogūną kepkite svieste, kol taps skaidrūs, apie 5-7 minutes, ir sudėkite į puodą.
Žingsnis 2
Paruoškite likusias daržoves. Į puodą su svogūnu ir česnaku sudėkite saliero šaknį, morkas ir bulves.
Žingsnis 3
Paruoškite sriubos pagrindą. Pripilkite puodą karšto vandens, kad skystis visiškai apsemtų daržoves. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite daržoves 30 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite sriubos tyrę. Kai visi sriubos ingredientai bus paruošti, sutrinkite juos į tyrę naudodami blenderį. Supilkite grietinėlę į puodą, įberkite druskos ir pipirų. Vėl grąžinkite puodą ant ugnies ir užvirinkite.
Kategorijos