Publikavimo data: 2025-08-19
Salotos "Ananasų puokštė"
Gražios ir skanios sluoksniuotos salotos "Ananasų puokštė" užims garbingą vietą ant šventinio stalo. Jose visi ingredientai papildo ir pabrėžia vienas kito skonį. Svogūnus prieš tai geriau pamarinuoti, kad iš jų būtų pašalintas kartumas. O kad salotos išeitų išvaizdžios, lygios ir aukštos, naudokite skylėtą žiedą nuo kepimo formos arba specialų kulinarinį žiedą salotoms. Prieš patiekdami, leiskite paruoštam patiekalui kelias valandas pastovėti šaldytuve.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais, užpilkite verdančiu vandeniu, įpilkite acto, cukraus, pipirų mišinio ir palikite 20 minučių. Tuo metu plonais griežinėliais supjaustykite vištienos filė, kiaušinius ir bulves. Sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Salotas į žiedą dėkite sluoksniais šia tvarka: marinuotus svogūnus, vištienos filė, bulves, grybus, virtus kiaušinius ir tarkuotą sūrį. Kiekvieną sluoksnį patepkite majonezu. Paskutiniu sluoksniu sudėkite gėlių formos ananasų kubelius. Palikite salotas 1 valandą pastovėti.
Kategorijos