Publikavimo data: 2025-08-17
Salotos "Carmen" su vištiena ir kumpiu
Šios neįprastos, į nieką kitą nepanašios, aštrios salotos yra dažnas svečias ant mūsų stalo ir darbo dienomis, ir per šventes. Jas labai lengva paruošti, o visi svečiai jomis susižavi. Kartą valgykloje išbandžiau salotas su kario džiūvėsėliais ir pomidorais, eksperimento tvarka jas patobulinau pridėdama kitų ingredientų.
Žingsnis 1
Užvirkite vištieną. Aš naudojau vištienos krūtinėlę, bet galite naudoti ir kitas vištienos dalis. Taip pat galite ją kepti arba skrudinti.
Žingsnis 2
Paruoškite džiūvėsėlius. Galite naudoti parduotuvėje pirktus, tačiau naminiai vis tiek bus skanesni. Supjaustykite duoną kubeliais ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 20 minučių.
Žingsnis 3
Supjaustykite kumpį griežinėliais.
Žingsnis 4
Supjaustykite pomidorus. Geriau, kad pomidorai būtų kieti ir ne per daug vandeningi.
Žingsnis 5
Padažą ruoškite atskirame dubenyje, sumaišydami majonezą, adžiką ir karį.
Žingsnis 6
Kai vištiena bus paruošta, supjaustykite ją griežinėliais. Leiskite jai atvėsti.
Žingsnis 7
Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite džiūvėsėlius.
Žingsnis 8
Sumaišykite griežinėliais supjaustytą kumpį, pomidorus, vištieną ir padažą.
Kategorijos