Publikavimo data: 2024-09-16
Salotos "Caro medžioklė"
Salotos "Caro medžioklė" dažniausiai patiekiamos ant šventinio stalo. Vištienos filė padaro užkandį sotų ir suteikia jam švelnumo. Salotoms didingumo galite suteikti gražiai pateikdami. Norėdami tai padaryti, sudėkite ingredientus sluoksniais, kiekvieną jų patepdami nedideliu kiekiu padažo. Vištienos filė, putpelių kiaušiniai ir marinuoti agurkai kartu sukuria puikų skonį. Putpelių kiaušinius galima pakeisti vištų kiaušiniais.
Žingsnis 1
Paruoškite vištienos filė. Puodą su vištienos filė, pripildytą vandens, statykite ant ugnies ir virkite, kol suminkštės. Sultinį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Tada išimkite išvirtą mėsą, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Išvirkite putpelių kiaušinius. Kiaušinius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Įberkite 0,5 šaukštelio druskos ir pastatykite ant didelės ugnies. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite dar 5 minutes. Tada kiaušinius atvėsinkite, nulupkite nuo lukštų ir perpjaukite į dvi dalis. Kelias kiaušinių puseles atidėkite papuošimui.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į nedidelį dubenėlį sudėkite smulkintą česnaką ir supilkite majonezą. Išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Sudėkite visus ingredientus. Salotų lapus sudėkite į platų salotinį dubenį ir į vidurį įdėkite formavimo žiedą. Išdėliokite sluoksnį vištienos mėsos, aptepkite majonezu ir česnaku. Toliau sluoksniai - marinuoti agurkai, kiaušiniai ir majonezas su česnaku. Paskutiniu sluoksniu dėkite tarkuoto sūrio. Nuimkite žiedą ir patiekite salotas.
Kategorijos