Publikavimo data: 2024-06-12
Salotos "Ežys" su rūkyta vištiena
Salotos "Ežys" su rūkyta vištiena - tai neįprastas salotų, paruoštų iš keptų grybų ir švelnios mėsos, patiekimo variantas. Į vištienos sudėtį įeina daug sveikatai vertingų elementų - pavyzdžiui, fosforo, geležies ir kalio. Tai žmogui būtinos medžiagos, padedančios išvengti infarkto, insulto ir hipertenzijos. Be to, vištienoje yra lengvai virškinamų baltymų ir labai mažai kalorijų, todėl ji tinka dietoms.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Rūkytą vištieną smulkiai supjaustykite peiliu arba suplėšykite rankomis. Kepintus grybus sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad išsiskirtų aliejaus perteklius, tada supjaustykite juos mažais gabalėliais. Sutarkuokite kiaušinius ir supjaustykite agurką.
Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Į abi lėkštes lygiomis dalimis sudėkite pirmąjį "ežio" sluoksnį - rūkytą vištieną. Aptepkite jį majonezu. Tada išdėliokite grybus, vėl padenkite majonezu. Tada išdėliokite kiaušinius, majonezą, agurkus ir vėl majonezą. Pabaigoje salotas apibarstykite tarkuotu sūriu, iš migdolų padarykite ežiuko adatas, o iš alyvuogių - akis ir nosį.
Kategorijos