Publikavimo data: 2025-08-19
Salotos "General" su burokėliais
Salotų "General" pagrindas - vištienos filė, o virtos daržovės - morkos ir burokėliai - papildo ir pabrėžia jų skonio privalumus. Įdėjus tarkuoto sūrio ir kiaušinių, salotų struktūrai suteikiama lengvumo. Padažui naudojamas majonezas, jį galima pakeisti grietinės ir garstyčių padažu. Patiekalas surenkamas sluoksniais, jį paruošus reikia prilaikyti, todėl geriau jį pradėti kurti likus 2-3 valandoms iki planuojamo patiekimo.
Žingsnis 1
Supjaustykite maistą griežinėliais. Vištieną pjaustykite nelabai stambiai arba dalykite į skaidulas. Virtus burokėlius ir morkas, sūrį ir kiaušinius susmulkinkite tarka, langelių dydį pasirinkite pagal savo skonio pageidavimus. Česnako skilteles smulkiai supjaustykite arba išspauskite per presą.
Žingsnis 2
Suformuokite patiekalą. Vištienos gabalėlius sumaišykite su česnaku ir trupučiu majonezo. Sumaišykite ir sudėkite į plokščio indo dugną, ant kurio pastatyta forma. Paskirstykite tarkuotas morkas, pabarstykite trupučiu druskos. Šį ir kitus sluoksnius aptepkite majonezu. Šalia morkų išdėliokite sūrio drožles, tarkuotus kiaušinius ir burokėlius. Baigę surinkimą, salotas 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos