Publikavimo data: 2025-08-17
Salotos "Royal" su rūkyta vištiena
"Karališkosios salotos" yra ypatingas patiekalas, nes neturi vieno recepto. Jo variacijos Prancūzijoje išpopuliarėjo XVII a. Dažnai patiekalas kuriamas iš mėgstamų produktų rinkinio ir pridedamas vienas ypač išskirtinis ingredientas. Šioms salotoms gaminti naudojami grybai ir rūkyta vištiena, kuri suteikia originalų skonį ir sodrų aromatą. Korėjietiškų morkų sąskaita atsiranda maloni aštri nata. Raudonieji ikrai patiekalui suteikia karališko rafinuotumo.
Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Svogūną susmulkinkite pusžiedžiais, filė ir grybus - nedideliais gabalėliais. Bulves ir kiaušinius susmulkinkite stambia dantyta trintuve, sūrį - smulkiais tinkleliais.
Žingsnis 2
Pasirūpinkite grybais ir svogūnais. Gerai įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir sudėkite svogūnus. Kepkite, kol taps skaidrūs. Retkarčiais pamaišykite. Sudėkite grybus ir kepkite apie 10 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Surinkite patiekalą. Sudedamąsias dalis sluoksniais išdėliokite tokia tvarka: tarkuotos bulvės, šiek tiek majonezo, kepti grybai ir svogūnai, vištienos gabaliukai, majonezo tinklelis, morkos, tarkuoti kiaušiniai, majonezas, sūrio drožlės. Dėkite salotas į šaldytuvą 1 valandai, kad atvėstų ir įsigertų.
Kategorijos