Publikavimo data: 2024-04-09
Salotos su avokadais ir kedro riešutais
Avokadų ir kedro riešutų salotos, kurių recepte pateiktas tik ingredientų sąrašas, rodo, kokia patraukli gali būti sveika mityba. Šviežios rukolos salotos, sultingi avokado vaisiai, burnoje tirpstančios krevetės, vyšniniai pomidorai, sumaišyti ir pagardinti alyvuogių aliejumi bei kedro riešutais - visa tai skamba kaip simfonija su atskiromis vitaminų, skaidulinių medžiagų, baltymų ir naudingų mikroelementų porcijomis.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite actą ir kambario temperatūros vandenį ir pamerkite į šį mišinį susmulkintus svogūnus. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę, saldžiąsias paprikas nulupkite ir supjaustykite maždaug 5 mm pločio žiedais. Avokadą perpjaukite išilgai, išimkite kauliuką ir nulupkite odelę. Supjaustykite avokadą vidutinio storio 3-4 mm griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Salotinėje sumaišykite rukolą, smulkintas daržoves, avokadą ir krevetes. Svogūnus nusausinkite, švelniai išspauskite pirštais ir kartu su puse sūrio sudėkite į salotas. Salotas pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir išmaišykite. Salotas pabarstykite kedro riešutais.
Kategorijos