Publikavimo data: 2025-08-16
Salotos su avokadu ir rūkyta vištienos krūtinėle
Avokadų ir vištienos salotos gali būti patiekiamos krepšeliuose, pagamintuose iš filo tešlos. Avokadas yra mažai kaloringas produktas, kuriame yra daug naudingų medžiagų, įskaitant kalį, geležį, vitaminus A, E ir C. Vienas iš pagrindinių salotų ingredientų bus rūkyta vištienos krūtinėlė. Rūkymo procesas gana ilgas: pirmiausia mėsa 24 valandas marinuojama, paskui džiovinama, o tada kepama rūkykloje. Kadangi salotos yra nesudėtingas patiekalas, geriau rinktis parduotuvėje paruoštą rūkytą vištieną.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaušinius. Į puodą įpilkite vandens ir į jį įmuškite kiaušinius. Užvirkite vandenį ir virkite kiaušinius 8-9 minutes. Po to įmeskite juos į šaltą vandenį ir atvėsinkite. Nulupkite lukštus ir supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Pasigaminkite krepšelius salotoms patiekti. Supjaustykite tešlą kvadratėliais, šiek tiek didesniais už kepimo indą. Į formą dėkite tris sluoksnius tešlos, neuždengiant kampų. Ant tešlos viršaus pabarstykite kruopų ir pašaukite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 5 minutėms. Tada tešlą atvėsinkite ir išimkite kruopas.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite majonezą ir garstyčias, supilkite citrinos sultis. Padažą lengvai suplakite šakute.
Žingsnis 4
Sumaišykite salotoms skirtus ingredientus. Į gilų indą sudėkite pjaustytus pomidorus ir vištieną, įdėkite avokadą ir kietai virtus kiaušinius. Salotas pagardinkite majonezo padažu.
Kategorijos