Publikavimo data: 2024-03-24
Salotos su baklažanais sojų ir medaus padaže
Salotos su keptais baklažanais ir vyšniniais pomidorais ant šviežių špinatų ir raketų lysvės su sojų ir medaus padažu - lengvas ir skanus patiekalas, puikiai tinkantis užkandžiams ar vakarienei. Jam paruošti prireiks vos 15 minučių. Salotos su baklažanais pagal šį receptą gaunasi mažai kaloringos, todėl puikiai tinka tiems, kurie saugo savo figūrą. Jos patiks ir vegetarams.
Žingsnis 1
Pašalinkite iš baklažano kotelį ir supjaustykite dideliais 1-1,5 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Vyšninius pomidorus supjaustykite į keturias dalis.
Žingsnis 3
Kepkite baklažanus augaliniame aliejuje 5-7 minutes, kol suminkštės.
Žingsnis 4
Giliame dubenyje sumaišykite špinatus ir rukolą.
Žingsnis 5
Sudėkite pomidorus ir keptus baklažanus į žalumynus.
Žingsnis 6
Sumaišykite medų ir sojų padažą. Suplakite.
Žingsnis 7
Užpilkite salotas sojų padažo ir medaus padažu ir atsargiai išmaišykite. Pagal skonį salotas paskaninkite pipirais.
Žingsnis 8
Išdėliokite salotas lėkštėje ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Kategorijos