Publikavimo data: 2024-06-22
Salotos su brie ir greipfrutais
Salotos su bri ir greipfrutais - tai lengvos salotos iš špinatų lapų, sultingo, saldaus, šiek tiek kartaus greipfrutų minkštimo ir plonais griežinėliais supjaustyto švelnaus bri sūrio, užpiltos medaus, Dižono garstyčių, alyvuogių aliejaus ir apelsinų sulčių padažu, paskanintu sojų padažu. Greipfrutai padeda stiprinti žmogaus kraujagyslių sieneles ir taip užkerta kelią aterosklerozei, taip pat mažina cukraus kiekį kraujyje. Mitybos specialistai špinatus pripažįsta pirmaujančiais tarp daržovių pagal vitaminų, mikroelementų, augalinių baltymų ir ląstelienos kiekį.
Žingsnis 1
Brie sūrį supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Supjaustykite greipfrutą vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 3
Iš garstyčių, medaus, alyvuogių aliejaus ir apelsinų sulčių pagaminkite salotų padažą. Sumaišykite visus ingredientus dubenyje. Garstyčių kiekį galite padidinti pagal savo skonį, kad padažas būtų pikantiškesnis.
Žingsnis 4
Salotoms patiekti naudokite didelę plokščią lėkštę. Patiekalo estetika yra tokia pat svarbi kaip ir skonis. Išdėliokite špinatų lapus, ant viršaus uždėkite greipfrutą, apšlakstykite pirmąja padažo porcija, antrąją porciją pasilikite kitam salotų sluoksniui.
Žingsnis 5
Ant viršaus uždėkite brie sūrį ir apšlakstykite likusiu padažu. Smulkiai sukapokite graikinius riešutus ir apibarstykite patiekalą.
Žingsnis 6
Papuoškite salotas sojų padažu ir viskas!
Kategorijos