Publikavimo data: 2024-03-24
Salotos su cukinijomis, pomidorais ir sūriu
Lengvos salotos su keptomis cukinijų skiltelėmis, sultingais pomidorais ir kreminės konsistencijos mocarela ant salotų lapų bus puikūs pusryčiai ar užkandis. Patiekalas pagardinamas alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir česnako mišiniu. Tokias salotas galima patiekti ant šventinio stalo kaip "aperityvą" prieš pagrindinį patiekalą. O jei mocarelą pakeisite tofu sūriu, salotos taps vegetariškos.
Žingsnis 1
Nupjaukite cukinijos pagrindą ir kotelį. Supjaustykite išilgai 5 mm storio griežinėliais.
Žingsnis 2
Pomidorus supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Žingsnis 3
Perpjaukite mocarelos rutuliukus per pusę.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Kepkite cukinijų griežinėlius ant vidutinės ugnies po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 5
Paruoškite padažą. Sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, išspauskite skiltelę česnako ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Rankomis suplėšykite salotų lapus ir sudėkite į lėkštę. Suvyniokite keptas cukinijos riekeles ir sudėkite ant salotų lapų.
Žingsnis 7
Sudėkite pomidorų griežinėlius ir mocarelą.
Žingsnis 8
Užpilkite salotas padažu, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Salotas papuoškite vyšniniu pomidoru. Paruošta.
Kategorijos