Salotos su džiovintomis slyvomis ir vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Salotos su džiovintomis slyvomis ir vištiena

Džiovintos slyvos ir vištiena - dažnai salotose naudojamas derinys. Patiekalas gaminamas sluoksniais. Į džiovintus vaisius ir paukštieną paprastai dedama kiaušinių, agurkų, grybų, svogūnų ir žolelių. Salotos atrodys šventiškiau ir įspūdingiau, jei jas papuošite graikiniais riešutais. Sluoksniams gardinti tradiciškai naudojamas majonezas, dietiškesnis variantas - padažas iš neriebios grietinės ir garstyčių.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
262 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Salotos su džiovintomis slyvomis ir vištiena Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Kiaušinių baltymus ir trynius sutarkuokite į atskirus dubenėlius. Vištieną, džiovintas slyvas ir agurką supjaustykite mažais maždaug vienodo dydžio kubeliais. Graikinius riešutus susmulkinkite trintuvu arba blenderiu, arba susmulkinkite peiliu.

Žingsnis 2

Salotos su džiovintomis slyvomis ir vištiena Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Kiekvieną sluoksnį, išskyrus riešutų sluoksnį, patepkite nedideliu kiekiu majonezo. Eilės tvarka: paukštiena, džiovintos slyvos, riešutai, baltymai, agurkai, tryniai. Jei norite, padėkite salotas kuriam laikui į šaldytuvą, kad atvėstų ir įsigertų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
garnyrai, salotos, mėsos salotos, paukštienos salotos, vištienos salotos, įspūdingas receptas, egzotika, paprasta, yra bendrų alergenų, vakarienė, česnakų sezonas, ananasų salotos, receptų knyga, salotos su kiaušiniu, salotos su konservuotais ananasais, salotos su majonezu, salotos su česnaku

Kategorijos