Publikavimo data: 2025-08-20
Salotos su džiovintomis slyvomis ir vištiena
Džiovintos slyvos ir vištiena - dažnai salotose naudojamas derinys. Patiekalas gaminamas sluoksniais. Į džiovintus vaisius ir paukštieną paprastai dedama kiaušinių, agurkų, grybų, svogūnų ir žolelių. Salotos atrodys šventiškiau ir įspūdingiau, jei jas papuošite graikiniais riešutais. Sluoksniams gardinti tradiciškai naudojamas majonezas, dietiškesnis variantas - padažas iš neriebios grietinės ir garstyčių.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Kiaušinių baltymus ir trynius sutarkuokite į atskirus dubenėlius. Vištieną, džiovintas slyvas ir agurką supjaustykite mažais maždaug vienodo dydžio kubeliais. Graikinius riešutus susmulkinkite trintuvu arba blenderiu, arba susmulkinkite peiliu.
Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Kiekvieną sluoksnį, išskyrus riešutų sluoksnį, patepkite nedideliu kiekiu majonezo. Eilės tvarka: paukštiena, džiovintos slyvos, riešutai, baltymai, agurkai, tryniai. Jei norite, padėkite salotas kuriam laikui į šaldytuvą, kad atvėstų ir įsigertų.
Kategorijos