Publikavimo data: 2025-08-19
Salotos su granatais, kopūstais ir vištiena
Salotos su granatais, kopūstais ir vištiena - skanus ir maistingas patiekalas, kurio pagrindą sudaro sultingos daržovės, švelni mėsa ir aromatingas padažas, kuris padaro jį dar įdomesnį. Pagal šį receptą galite pasigaminti sočias ir sveikas salotas nesugaišdami daug laiko. Išskirtinis patiekalo bruožas - granatų grūdeliai, kurie puikiai dera su daržovėmis ir vištiena, suteikdami joms rūgščiai saldaus poskonio. Jei pageidaujate, padažą galima pakeisti majonezu. Tokiu atveju salotos taps dar maistingesnės.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti salotas. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, kopūstus susmulkinkite, o morkas sutarkuokite vidutine tarka. Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais, o žoleles smulkiai sukapokite. Nulupkite granatą ir atsargiai išimkite sėklas.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į nedidelį indą supilkite citrinos sultis ir augalinį aliejų. Nulupkite česnaką, išspauskite jį per presą ir sudėkite į likusius ingredientus. Paruoštą mišinį pasūdykite ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Sudėkite vištienos gabalėlius į gilų dubenį. Prie jų pridėkite morkų, kopūstų, agurkų ir granatų grūdų. Paruoštą patiekalą gerai išmaišykite. Pabaigoje užpilkite salotas aromatiniu padažu ir dar kartą gerai išmaišykite.
Kategorijos