Publikavimo data: 2024-02-02
Salotos su grybais ir vištienos krūtinėle receptas
Bene vienas skaniausių ir populiariausių derinių - švelni vištienos filė ir grybai. Šie ingredientai dažnai naudojami sriuboms, karštiems patiekalams ir salotoms gaminti. Švelnios salotos su grybais ir virta vištienos filė papildomos kiaušiniu ir sūriu. Kaip padažą galite naudoti majonezą arba neriebų grietinės padažą.
Žingsnis 1
Paruoškite vištienos filė: sudėkite ją į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, pasūdykite ir pastatykite ant ugnies. Užvirkite ir virkite 15 minučių, kol suminkštės. Išimkite filė iš keptuvės ir atvėsinkite. Paruoškite grybus: nuplaukite juos po tekančiu vandeniu, nupjaukite viršutinį kepurėlės sluoksnį, atnaujinkite kotelio pjūvį, pašalinkite nuo grybų tamsias dėmes. Išvirkite kietai virtus kiaušinius: sudėkite juos į šaltą vandenį ir virkite 8 minutes po užvirimo. Kiaušinius panardinkite į ledinį vandenį ir nulupkite. Į vandenį įberkite 0,5 šaukštelio druskos, kad verdant kiaušiniai neišsilydytų. Norėdami geriau nulupti kiaušinius, staigiai panardinkite juos į ledinį vandenį.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Supjaustykite svogūnus griežinėliais. Kad pjaustydami svogūnus neplaktumėte, pamirkykite peilį šaltame vandenyje. Taip pat galite 5 minutes palaikyti svogūnus šaldiklyje, kad darbas su svogūnais būtų patogesnis.
Žingsnis 4
Grybus supjaustykite stambiais griežinėliais.
Žingsnis 5
Kiaušinius nulupkite ir stambiais kubeliais supjaustykite.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite svogūną 2-3 minutes, kol suminkštės. Tada į keptuvę suberkite grybus.
Žingsnis 7
Grybus kepkite 7-9 minutes.
Žingsnis 8
Sudėkite salotas: dubenyje sumaišykite visus paruoštus ingredientus ir užpilkite salotas majonezu. Druskos ir pipirų pagal skonį.
Žingsnis 9
Kruopščiai išmaišykite. Patiekite salotas papuošę smulkiai supjaustytais šviežiais žalumynais.
Žingsnis 10
Patiekite salotas su naminiais kruopomis, pagamintomis iš ruginės arba baltos duonos.
Kategorijos