Publikavimo data: 2024-02-02
Salotos su krūtine ir džiovintomis slyvomis receptas
Salotos su vištienos krūtinėlėmis ir džiovintomis slyvomis tiesiog sukurtos šventiniam stalui. Dėl sūrio ir kiaušinio derinio salotos tampa labai švelnios ir sotios. Šiuo patiekalu save ir artimuosius galite vaišinti bet kurią dieną - receptas labai paprastas ir nereikalauja jokių egzotiškų ingredientų.
Žingsnis 1
Nuplaukite džiovintas slyvas ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kietai išvirkite kiaušinius: įdėkite juos į šaltą vandenį ir virkite 8 minutes po užvirimo. Kiaušinius panardinkite į ledinį vandenį ir nulupkite. Į vandenį įberkite 0,5 šaukštelio druskos, kad verdant kiaušiniai neišsilydytų. Norėdami geriau nulupti kiaušinius, staigiai panardinkite juos į ledinį vandenį. Paruoškite vištienos filė: sudėkite ją į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, pasūdykite ir pastatykite puodą ant ugnies. Užvirkite ir virkite 15 minučių, kol suminkštės. Išimkite filė iš puodo ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Supjaustykite svogūnus mažais kubeliais.Kad pjaustydami svogūnus nepradėtumėte verkti, sudrėkinkite peilį šaltu vandeniu. Taip pat galite 5 minutes palaikyti svogūną šaldiklyje, tada dirbti su svogūnais taps patogu.
Žingsnis 3
Virtą vištienos filė supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite džiovintas slyvas.
Žingsnis 5
Morkas sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 6
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 7
Kiaušinius supjaustykite smulkiais kubeliais arba sutarkuokite.
Žingsnis 8
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Svogūnus ir morkas kepkite 4-5 minutes ant vidutinės ugnies. Pabaigoje pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 9
Sudėkite salotas: sudėkite visus ingredientus į gilų dubenį, pagal skonį įpilkite majonezo, įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite. Salotos paruoštos.
Žingsnis 10
Patiekite salotas lėkštėse, papuošę gausia sauja smulkiai supjaustytų šviežių žolelių ir papildoma porcija sūrio.
Kategorijos