Publikavimo data: 2024-01-20
Salotos su krūtine ir džiūvėsėliais receptas
Jūsų dėmesiui pateikiamos skanios ir lengvos salotos su vištienos filė ir džiūvėsėliais. Idėjiškai šios salotos labai panašios į populiarias "Cezario" salotas, tačiau jos skiriasi viena nuo kitos daugeliu sudedamųjų dalių. Klasikinį šio patiekalo receptą sudaro: daržovės ir vištienos filė, pagardinti skaniu padažu, kurio pagrindą sudaro majonezas, grietinė, česnakas ir prieskoniai. Patiekalą papuoškite džiūvėsėliais ir patiekite. Būkite tikri, kad nė vienas jūsų svečias neatsisakys šių lengvų ir labai skanių salotų porcijos.
Žingsnis 1
Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, pasūdykite. Pastatykite puodą ant ugnies, užvirkite ir virkite vištieną 20 minučių, kol suminkštės. Nuplaukite pomidorus ir Pekino kopūstų lapus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Nusausinkite kukurūzus ir nusausinkite. Kietai išvirkite kiaušinius: įmeskite juos į šaltą vandenį ir virkite 8 minutes po užvirimo. Kiaušinius panardinkite į ledinį vandenį ir nulupkite. Į vandenį įberkite 0,5 šaukštelio druskos, kad verdant kiaušiniai neišsilydytų. Norėdami geriau nulupti kiaušinius, staigiai panardinkite juos į ledinį vandenį.
Žingsnis 2
Pašalinkite pomidorų kotelius ir supjaustykite pomidorus 1 cm storio griežinėliais.
Žingsnis 3
Supjaustykite svogūną plonais 3 mm žiedais.Kad būtų patogu dirbti su svogūnais ir jie neplyštų, sudrėkinkite peilį šaltu vandeniu arba 5 minutes palaikykite svogūną šaldiklyje.
Žingsnis 4
Kietai virtus kiaušinius supjaustykite 3-5 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 5
Pekino kopūstų lapus supjaustykite dideliais 1-1,5 cm dydžio gabalėliais.
Žingsnis 6
Virtą vištienos filė supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 7
Paruoškite padažą: dubenyje sumaišykite grietinę, majonezą, trintą česnaką, pipirus ir druską.
Žingsnis 8
Sudėkite salotas. Į gilų dubenį sudėkite daržoves, vištienos filė, sūrį ir padažą. Išmaišykite.
Žingsnis 9
Paruoštas salotas išdėliokite į lėkštes, papuoškite džiūvėsėliais ir patiekite.
Žingsnis 10
Paruoštas salotas galima patiekti plokščioje lėkštėje. Į lėkštę dėkite salotų lapus, tada salotas ir viršų papuoškite skrebučiais.
Kategorijos